Cum folosești corect un șampon uscat

Noțiunea de șampon uscat este destul de recentă pe piața produselor de îngrijire a părului. Și se pare că până acum nu l-am folosit așa cum trebuia…

Înainte de șamponul uscat a fost pudra. Comercializată încă în unele farmacii, aceasta este folosită de zeci de ani pentru a neutraliza excesul de grăsime la nivelul scalpului, dar și pentru a obține volum și textură. Însă aplicarea destul de dificilă a făcut ca acest produs să nu fie la fel de popular precum succesorul său, botezat șampon uscat. Dar deși se numește astfel, el nu are nimic de-a face cu spălarea părului.

Cum funcționează

Uite ce-ar trebui să se întâmple atunci când folosești un șampon uscat: îl pulverizezi la rădăcina părului, apoi pudra absorbantă atrage grăsimea (sebumul) și neutralizează mirosul. Iar când îți perii părul, după câteva minute, reziduurile de pudră sunt imediat îndepărtate. Simplu, nu-i așa? Da, numai că marea majoritate dintre noi aplicăm spray-ul cu șampon uscat, așteptăm exact trei secunde, după care ne masăm rădăcinile pentru a scutura pudră, fără să lăsăm produsul să-și dovedească eficiența. De când un hair-stylist m-a învățat o nouă tehnică, însă, mi-a dat peste cap rutina de frumusețe.

Și iată și soluția optimă…

Secretul este să aplici șamponul uscat seara, în loc să o faci dimineața, pentru a-i da pudrei suficient răgaz să absoarbă uleiurile și transpirația în timp ce dormi, spune hair-stylistul Kristin Ess. „Atunci când părul este foarte gras, aplic o cantitate generoasă de șampon uscat pe rădăcini, îmi prind buclele, apoi mă culc. În zori, le desfac, îmi plec capul în față și masez scalpul pentru a scăpa de excesul de pudră, apoi… boom: păr voluminos, mat, cu aspect curat. Crede-mă, e magie curată.”

Utilizări alternative

Te ajută să dai părului un „refresh” instant, dar asta nu e tot. Un șampon uscat se poate dovedi o adevărată comoară. De exemplu, dacă vrei ca agrafele să stea acolo unde le-ai pus în păr, trebuie doar să le împroști cu puțin șampon uscat. Este util și pentru a „recicla” o coafură făcută în zilele anterioare – oferă și fixare lejeră, sau pentru a masca puțin rădăcinile crescute între două colorări.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.