Cum să cureți corect periile de păr în funcție de tipul fiecăreia

La fel ca toate instrumentele de frumusețe, periile de păr și pieptenii se murdăresc rapid, mai ales dacă folosești și produse de styling. Află cum să le cureți corect, în funcție de tipul fiecăruia.

De ce trebuie să ne spălăm periile și pieptenii?

Aceste instrumente nu au doar fire de păr și resturi de produse de styling pe ele, ci și celule moarte, acarieni și sebum. Acumularea acestora poate duce la apariția bacteriilor, deci există un rist de infecție.

În plus, dacă peria nu este curată, nu vei face decât să îți umpli părul de mizerie din nou și din nou. Astfel, părul tău se va murdări mult mai rapid și vei fi nevoită să îl speli mai des decât este, de fapt, nevoie.

Citește și: Cele (doar) 5 pensule necesare pentru machiaj

Cât de des trebuie să curățăm periile și pieptenii?

Este recomandat să ne spătăm periile de păr și pieptenii o dată pe săptămână, chiar mai des dacă folosim zilnic produse e styling.

Periile din plastic sau ceramică

Umple chiuveta (sau un lighean) cu apă caldă, adaugă o cantitate mică de șampon sau gel de duș și amestecă puțin cu mâna. Lasă periile 10 minute în apă, apoi curăță-le cu o perie de unghii. Clățește-le bine, apoi lasă-le la uscat.

Periile „umflate”

Ne referim, bineînțeles, la acele perii cu o bază moale, umflată. Problema cu aceste perii este că baza absoarbe multă apă, care este foarte greu de scos. Astfel, peria poate începe să miroasă urât sau poate chiar să dezvolte mucegai. Îți recomandăm să o speli ca pe cele anterioare, apoi să o lași la uscat cu perii în jos.

Citește și: Machiaj și coafură în funcție de tipul petrecerii 

Periile din lemn

Aceste perii se pot deteriora mai repede, deci nu e recomandat să le lași prea mult timp în apă. Spală-le cât mai rapid și nu freca lemnul prea tare. Apoi, șterge-le pentru a se usca mai repede.

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Sam Escobar și Caroline Picard)

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.