Cum previi și cureți corect vopseaua de păr de pe piele?

Mai ales dacă îți vopsești părul acasă, cel mai probabil descoperi și tu pete de vopsea pe piele, în general pe frunte, urechi sau gât. Iată cum poți preveni asta, dar și cum să scapi de ele dacă apar.

Dar, pentru început, de ce apar petele de vopsea? Simplu: pigmentul din vopsea trebuie să pătrundă prin cutitula părului și să rămână acolo, dând o culoare de lungă durată. Când este expus la piele, pigmentul penetrează stratul exterior, provocând o nuanță semi-permanentă pe piele.Prevenire

Aplică ulei de cocos pe linia părului, pe urechi și pe ceafă. Dacă nu ai, folosește cremă de gălbenele sau balsam de păr. Apoi, aplică vopseaua cu mare atenție. Nu te grăbi niciodată, pentru că așa apar accidentele.

Citește și: 5 rezoluții de frumusețe la început de an 

Salvează situația

Dacă observi vopsea pe păr, șterge-o imediat, pentru a nu se usca și păta pielea. Dacă pielea este deja colorată, folosește săpun și apă caldă, apă tonică sau spirt. Evită produsele exfoliante, acestea îți pot irita prea tare pielea.

La final, aplică pe piele o cremă puternic hidratantă.

Ce faci dacă pata nu s-a șters?

Nu-ți face griji, chiar și cea mai încăpățânată pată dispare în maxim două săptămâni de pe piele. Până atunci, o poți acoperi cu concealer.

Citește și: Ce produse ajută părul foarte uscat? 

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Marci Robin)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.