Machiaj de seara: Modele, Tendinte, Tutorial, Produse necesare

Încă din antichitate, femeile apelau la machiaj pentru înfrumusețare și eleganță. Începând cu Egiptul antic – unde se folosea crema din minereu de cupru drept (contouring), kohlul pentru înnegrirea ochilor și o pasă din seu de oaie și plumb pentru machiajul sprâncenelor – și până în prezent, când aproape fiecare femeie folosește produse de machiaj, această artă a rămas una dintre cele mai apreciate metode de înfrumusețare.

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de machiaj este machiajul de seară, la care apelăm înainte de fiecare eveniment mai pretențios. Dar ce știm cu adevărat despre machiajul de seară? Iată ce am aflat noi!

De ce ai nevoie pentru un machiaj de seară făcut acasă:

Pentru a obține un machiaj simplu nu ai nevoie de culori puternice. Etapele unui machiaj de seară sunt simple. Iar dacă te-ai întrebat vreodată cât costă un machiaj de seară, acum nu mai trebuie să îți faci griji. Îți arătăm cum să îl realizezi acasă, singură, pas cu pas:

Vei avea nevoie de:

  • o cremă hidratantă (50Ron)
  • un primer (o bază pentru machiaj) (40 Ron)
  • fond de ten (100 Ron)
  • pudră (compactă sau pulbere) (40 ron)
  • fard de sprâncene (sau creion) (40 Ron)
  • farduri de ochi (80 Ron)
  • blush (70 ron)
  • ruj (60 ron)

*preturile sunt estimative 

Cât costă un machiaj de seară profesional

Atunci când ai un eveniment special, cum ar fi o nuntă, îți dorești să arăți cât mai bine! Și, bineînțeles, machiajul nu ar trebui să fie un stres! Dacă ești pe fugă sau, pur și simplu, îți dorești să apelezi la un profesionist, poți alege un machiaj de seară profesional, realizat la un salon de make-up. Prețurile unui astfel de machiaj variază de la salon la salon, dar un preț estimativ ajunge la aproximativ 150 Ron.

Machiaj natural de seară (Machiajul simplu de seara)

Învață să realizezi singură un machiaj natural:

Începe prin a-ți curăța foarte bine fața (de preferat este să folosești un gel special de curățare sau un toner). Aplică apoi crema hidratantă și masează până când intră complet în piele. După ce tenul este curat și uscat, aplică primer-ul iar apoi, cu un burete sau o pensulă specială, aplică fondul de ten asigurându-te că îl întinzi perfect, fără a rămâne cu umbre sau pete inestetice.

Folosind o pensulă, aplică acum pudra într-un strat subțire (nu este nevoie de o cantitate mare, altfel riști să încarci tenul inutil).

Înainte de a te apuca de machiajul ochilor, aranjează-ți sprâncenele: folosind o perie de sprâncene sau peria unei mascara mai vechi, aranjează-ți sprâncenele iar apoi aplică puțin fard sau conturează-le ușor cu un creion. Ai grijă ca nuanța să fie aceeași sau foarte apropiată de culoarea părului tău!

Pentru machiajul ochilor, alege culori pastel pentru un efect natural. Aplică o bază cu o nuanță mai deschisă, pe toată suprafața pleoapei. Apoi, aplică o nuanță mai închisă la exteriorul ochilor și pe pliul lor, folosind o pensulă mai mica. Utilizând o pensulă de blending uniformizează nuanțele cu mișcări circulare, spre exteriorul ochilor. Pentru mai mult efect, poți folosi și un tuș de ochi negru, cu care să trasezi un contur fin pe pleoapa de sus, la baza genelor.

Culorile machiajului de seară trebuie să fie mai puternice decât cele ale machiajului de zi dar într-atât încât să nu devii un semafor. Renunţă la culorile neon şi cele electrice deoarece nu avantajează pe nimeni. Află care sunt nuanţele care îşi pun culoarea ochilor mai bine în evidenţă şi foloseşte-le cu încredere.

*Machiajul ochilor. Cel mai important detaliu al unui machiaj de seară reuşit este să alegi nuanţele potrivite atât ca intensitate cât şi cromatică. Investeşte într-un fard cu patru nuanţe complementare de calitate, pe care le poţi folosi atât ziua cât şi seara.

Începi cu o nunaţă deschisă la rădăcina ochilor, apoi către exterior utilizezi o culoare mai închisă. Dacă ai ochii mici foloseşte creion dermatograf sau tuş sub linia genelor de pe pleoapa de jos şi invers. Aplici creionul în interiorul pleoapei dacă ai ochii prea mari.

La final, aplică puțin blush și întinde-l uniform. Alege un ruj care să ți se potrivească și care să îți scoată în evidență ochii!

*Buze senzuale. Dacă vrei un machiaj de seară desăvârşit, conturează-ţi buzele cu un creion special cu o nuanţă mai închis decât rujul pe care îl aplici imediat cu ajutorul unei pensule. Un ultim retuş machiajului tău de seară poate fi un strop de luciu de buze care dă un efect de buze mai pline.

Machiaj de seară smokey eyes: Tutorial pas cu pas

Dacă îți dorești un look mai “dramatic” poţi să foloseşti machiajul smokey eyes sau machiajul ”ochi de pisică”. Depinde de cât de bine stăpâneşti pensula tuşului. Desigur, există şi tuşuri-cariocă, mai simplu de utilizat dacă eşti obişnuită cu creionul dermatograf.

Urmărește tutorialul de mai jos pentru un machiaj smokey-eyes pas cu pas:

 

4 comentarii
  1. Mutumesc frumos pentru articol, chiar este informativ. Cel mai mult m-a interesat partea despre machiajul natural de seara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.