Cum aplici corect un fond de ten

Chiar dacă eşti pe fugă sau ai mai făcut-o, încearcă să nu pui fondul de ten pe piele din prima, fiindcă va arăta nenatural. Urmează cele cinci etape simple şi vei avea un chip de invidiat!

Curăţă-ţi bine faţa 

Chiar dacă ţi se pare curată dimineaţa, pielea nu e pregătită pentru a fi imediat machiată. Secreţia de sebum sau uscarea pielii peste noapte sunt duşmani pentru chiar şi cel mai bun fond de ten. Poţi folosi un demachiant-spumă cu care să-ţi speli faţa, sau poţi folosi un exfoliant delicat pentru uz zilnic (trebuie să găseşti această precizare pe flacon), puţin bicarbonat de sodiu diluat în apă sau demachiant lichid. În caz de acnee, se va folosi produsul de îngrijire recomandat de dermatolog. 

Tonifică doar dacă e cazul 

Loţiunile tonice s-au cam rărit; iniţial create pentru a regla Ph-ul sau pentru a pregăti pielea înainte de hidratare, acestea s-au diminuat pe măsură ce cremele mai noi au venit cu formule cu Ph egal cu al pielii. Dacă ai tenul uscat, uită de tonic. Acesta ar trebui însă folosit de femeile cu ten gras. Specialiştii spun că putem obţine acelaşi efect cu şerveţelele pentru bebeluşi, fără alcool.

Îngrijeşte-ţi ochii 

Fără crema contur pentru zona ochilor, atât corectorul anti-cearcăne, cât şi fondul de ten se vor aduna în liniile fine/riduri sau vor avea un aspect „făinos”, din cauză că pielea este mult mai fină. Aplică aşadar un produs care să umple ridurile!

Întinde crema hidratantă sau o bază pentru machiaj 

Alese în funcţie de tipul de ten, crema sau baza de premachiaj au un rol esenţial. În cazul cremei, e foarte important să îi acorzi timp să pătrundă în piele. Masează apoi aşteaptă cam 20-30 minute înainte să aplici un produs de machiaj, altimenteri acestea îţi vor invada porii odată cu crema. Şi fiindcă tot am atins problema porilor, aceştia vor fi mai deschişi datorită exfolierii. Sau poate sunt ei măriţi de la natură. Atunci ai neapărată nevoie de un produs pentru micşorarea lor, pe care îl vei aplica de fiecare dată înainte să te machiezi.

Aplică fondul de ten 

În ciuda indicaţiilor profesioniştilor cu privirea la cea mai bună metodă de întindere a fondului de ten, concluzia e că trebuie să-l aplicăm cum ne place. Atâta vreme cât nu arată ca o mască şi e bine întins, nu are importanţă dacă ne folosim degetele (foarte-foarte curate), buretele sau pensula. Altul e pericolul! Suntem tentate să folosim corectorul înainte (fac excepţie corectoarele din gama de produse penru machiaj medical), iar zona problematică se încarcă excesiv. Fondul de ten asigură o acoperire de minim 50%, iar corectorul ar trebu să intervină abia după aceea.

Ai încercat deja ritualul nostru pentru aplicarea fondului de ten? Chiar se vede diferenţa, nu-i aşa?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.