Cum aplici corect tusul de ochi

Tuşul de ochi îţi poate schimba look-ul într-o clipă, indiferent dacă îţi doreşti un machiaj mai cuminite sau mai dramatic, unul elegant sau unul sexy. Însă pentru a arăta perfect, trebuie să ţii cont de anumite lucruri.

În primul rând, alege produsul cel mai potrivit pentru tine. Unele femei se descurcă mai bine cu un tuş lichid tip cariocă, altele preferă recipientele tip sticluţă. Mai există şi tuş gel, pe care îl aplici cu o pensulă subţire, sau poţi folosi un creion foarte bine ascuţit sau chiar fard de ochi aplicat cu o pensulă umedă. Nu te mulţumi cu primul produs pe care pui mâna, ci experimentează.Putem prelungi termenul de valabilitate al cosmeticelor?

Apoi, trebuie să ţii cont de forma ochilor tăi. Există stiluri diferite de a-ţi contura ochii şi, chiar dacă aplici produsul excelent, rezultatul final nu ţi se va potrivi. 

Înainte de a începe să te fardezi, aplică mereu o bază de machiaj – vei observa că fardurile vor rezista mai mult şi nici nu se vor întinde.

De ce sunt genele false nocive?

Aplică produsul trasând linii scurte, fără să te grăbeşti, în special dacă eşti începătoare. Nu uita să ţii mereu la îndemână un beţigaş de urechi umezit, pentru a şterge rapid orice greşeală. În felul acesta, vei evita să adaugi produs când la un ochi, când la celălalt, pentru ca machiajul să fie la fel la ambii ochi. 

De asemenea, evită să tragi de piele. Nu numai că pielea din zona ochilor este sensibilă, dar codiţa ta poate părea perfectă când tragi de piele, ca apoi să descoperi că este strâmbă.

Ingrijirea pielii primavara

Apoi, poţi experimenta cât vrei şi chiar îţi recomandăm să faci asta, dar ai grijă să nu aplici prea mult eyeliner pe pleoapa inferioară. Vei ajunge să pari obosită sau să ai „ochi de raton”.

Nu în ultimul rând, ai grijă cum te demachiezi! Nu freca zona delicată a ochilor, ci cumpără-ţi un produs destinat machiajului rezistent.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.