Cum alegi un tuș de pleoape

Cum alegi cel mai bun produs pentru a-ți linia pleoapele? Îți spune directorul diviziei de machiaj Maybelline NY, Sharon Dowsett.

Lichid
Perfect pentru a trasa o linie definită, însă mai greu de controlat și corectat în comparație cu alte formule – încearcă să folosești un creion sau tuș de pleoape sub formă de gel, până te deprinzi. Trasează o linie fină de-a lungul genelor, apoi extinde-o spre exterior. Desenează repere sub formă de puncte sau linii scurte, și abia apoi unește-le și umple-le.Creion
Cel mai ușor de manipulat, creioanele cremoase, ceruite, merg oricând, fiind perfecte pentru un efect hot, lejer. Creioanele gel au o rezistență mult mai bună, pentru aplicarea de zi cu zi; începe din colțurile externe și trasează înspre interior, diminunând din grosime pe măsură ce avansezi.

Gel
Oferă un rezultat precis și este ușor de manipulat, fie că îl aplici cu o pensulă subțire, fie cu una unghiulară. Cea din urmă îți permite să imprimi o formă precisă în colțurile externe ale ochilor, folosindu-te de terminația ascuțită. Încearcă să-l aplici cu ochii deschiși, pentru ca prelungirile să aibă o linie ascendentă.

Stilou
Stilourile sau markerele cu vârf ascuțit oferă controlul specific creioanelor și rezistența tușului lichid. Încearcă asta: Ține linerul pe diagonală între nară și colțul ochului. Plasează vârful în colțul extern și marchează un reper pentru linia ascendentă. Lăsându-l mai scurt poți obține un efect de ridicare.

Aplicarea unui tuș de pleoape poate ajunge la stadiul de artă punând în aplicare cele câteva noi stiluri în tendințe.

În linii mari
„Cu un tuș sub formă de gel, trasează o linie groasă de-a lungul genelor superioare și inferioare”, spune makeup artistul Kenneth Soh. „Unește-le astfel încât să înconjoare complet ochiul, dar nu te atinge de conjunctivă. Fixează gelul cu un fard pudră negru. Apoi creează un triunghi inversat pornind din dreptul celui mai jos punct al sprâncenelor și până în colțul extern al ochilor, folosind un fard cremă maro închis și o pensulă stufoasă. Estompează marginile cu pensulă ascuțită și fard maro metalic. Când ochiul este deschis, partea de sus a aripii ar trebui să intre în pliul ochiului.”
tușul de pleoape

Unghiul bun
„Creează forma inițială și codițele un creion khol negru. Aplică treptat, puțin câte puțin, la fiecare ochi, depărtându-te de oglindă pentru a verifica dacă forma este identică la ambii ochi. Ai răbadare și nu te sfii să ștergi și să reaplici până-ți iese. Pentru a trasa corect unghiurile ascuțite, încearcă să urmezi direcția cozilor sprâncenelor. Apoi virează în sus într-un unghi de 45 de grade, care se termină în dreptul colțurilor interne al ochilor. Dublează creionul cu un tuș mat pentru pleoape, retușând eventualele abateri cu un bețișor cu vârf de bumbac îmbibat în demachiant. Aplică întotdeauna dinspre exterior spre interior, evaluând rezultatul de aproape, în oglindă.”
tușul de pleoape

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise