Cum alegi placa de îndreptat părul potrivită pentru tine

Placa de îndreptat părul este unul dintre aparatele care nu lipsește din arsenalul niciunei femei, indiferent că are părul deja drept, că e ondulat sau creț.

Aceste aparate versatile au evoluat atât de mult în ultimii ani încât este imposibil să nu găsești una potrivită pentru tine, chiar și dacă ai părul fin și deteriorat sau ai firul gros și creț. Tocmai pentru că există atât de multe modele disponibile pe piață, să alegi o placă de îndreptat părul poate fi dificil, mai ales dacă nu știi să apreciezi diferențele dintre ele. Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le iei în calcul, astfel încât să faci cea mai bună alegere:Tipurile de plăci

Primul lucru de care trebuie să ții cont este legat de materialul din care sunt fabricate cele două plăci care se încălzesc. Există plăci din sticlă, metal, ceramică, titanium au turmalină, iar prețul aparatului este, de regulă, stabilit de materialele folosite în fabricare.

Cea mai nouă inovație în domeniul aparatelor de îndreptat părul este fabricarea plăcilor din turmalină, un element care reacționează la căldură și se încarcă cu ioni negativi. Aceștia ajută la îndreptarea mai rapidă a părului, ceea ce înseamnă că șuvițele tale vor sta mai puțin timp expuse la căldură. Turmalina funcționează foarte bine și pe părul cu fire despicate, deoarece închide cuticulele părului și te ajută să obții rezultate mai bune, fără ca șuvițele tale să se degradeze de la contactul cu căldura. Plăcile de păr din turmalină elimină energia statică, așa că părul tău nu se va electriza. Iar dacă alegi o placă de păr precum aceasta, cu tratament cu ioni pentru strălucire sau cu infuzie de cheratină, pentru prevenirea despicării părului, rezultatul va fi unul mult mai spectaculos față de cum ești obișnuită.

Plăcile din metal sau sticlă sunt mai ieftine, însă acest lucru se reflectă și în calitatea lor. Se încălzesc mai greu și inegal, sunt acoperite cu un strat de vopsea care se poate deteriora în timp și îți poate rupe sau agăța părul și nu îți protejează șuvițele la fel de bine, ceea ce înseamnă că părul tău poate căpăta un aspect aspru, mai ales în zona vârfurilor.

Plăcile din ceramică sunt foarte frecvent utilizate în fabricarea plăcilor de îndreptat părul, iar avantajul lor este că se încălzesc în mod egal pe toată suprafața, îndreptând mai ușor și mai eficient părul, fără să îl degradeze la fel de tare. Aspectul șuvițelor tale va fi unul lucios și mătăsos, chiar dacă obișnuiești să îți îndrepți frecvent părul.

Plăcile din titanium sunt cele mai bune de pe piață, fiind rezistente și ușoare. Se încălzesc uniform pe toată suprafața și păstrează mai bine căldura, astfel încât nu va trebui să treci cu placa de două ori pe aceeași șuviță de păr.

Ajustarea temperaturii

Fiecare tip de păr este diferit și are nevoie de o temperatură diferită pentru a se îndrepta fără să se deterioreze. De exemplu, dacă ai părul vopsit și degradat, temperatura optimă de îndreptare este de 180 de grade Celsius. Însă un păr cu firul gros sau foarte creț va avea nevoie de o temperatură mai mare, de 190-210 grade Celsius. Temperatura optimă se setează și în funcție de scopul cu care folosești placa. Dacă vrei să îți îndrepți părul imediat după ce l-ai spălat, va fi nevoie să folosești placa la o temperatură mai mare, însă dacă vrei doar să coafezi câteva șuvițe și să folosești placa strict pentru întreținere, atunci o temperatură de 180 grade Celsius este suficientă pentru a obține rezultatul dorit.

Dimensiunile aparatului de îndreptat părul

Probabil ai observat că există și plăci mai înguste, și unele mai late. Fiecare dintre ele este potrivită unui anumit tip de păr. De exemplu, dacă ai părul scurt, ai nevoie de o placă mai îngustă, de 2,5-4 cm lățime. Acestea sunt potrivite și dacă părul tău este deja drept. Însă dacă ai părul lung sau foarte creț, o placă mai lată, de 5-7 cm, te va ajuta să îți îndrepți șuvițele mai rapid și mai eficient.

Prețul plăcii de păr

Bineînțeles, alegerea unei plăci de îndreptat părul depinde foarte mult și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Cu toate acestea, nu este indicat să faci economii atunci când te decizi asupra unei plăci de păr. Un aparat foarte ieftin este fabricat din materiale de slabă calitate și îți poate degrada părul rapid, mai ales dacă ți-l îndrepți frecvent. În plus, și durata lor de viață este mai redusă. Un aparat profesional de îndreptat părul te va ține ani de zile, iar multe îți oferă și garanții de 3 sau 5 ani, în funcție de model sau de producător. De asemenea, și firma producătoare cântărește greu în calitatea aparatului. Un brand renumit îți va garanta calitatea produselor sale și nu vei ajunge în situația în care să cheltuiești mulți bani pe tratamente de refacere a unui păr distrus de aparatele de proastă calitate.

Tu cât de des îți îndrepți părul? Ții cont de aceste lucruri când îți cumperi un aparat de îndreptat părul?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Nina Buday

(P) Articol realizat împreună cu Philips

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.