Cum alegi fondul de ten perfect pentru tine?

Alegerea fondului de ten poate fi foarte dificilă, în special dacă nu ai experiență. Pentru ca rezultatul final să arate perfect, COSMO îți explică de ce anume trebuie să ții cont când mergi la cumpărături.

Să găsești fondul de ten potrivit ție e la fel de greu precum găsirea blugilor care să ți se potrivească și la talie, și pe fund, și pe coapse, și la lungime. Cu toate am trecut prin asta: cumpărăm un fond de ten care pare că ni s-ar potrivi, ca apoi să aflăm că am făcut o alegere greșită. Ce e de făcut?

Cum alegi fondul de ten perfect pentru tine?

Cum găsești nuanța potrivită?

Multe companii nu produc suficiente nuanțe pentru a se potrivi tuturor femeilor. De multe ori, ajungem să cumpărăm mai multe, pentru a le amesteca – însă bătaia de cap e prea mare. Pentru a evita asta, testează fondul de ten nu pe mână, ci pe linia maxilarului. Înainte de a te bucura că ai găsit nuanța perfectă, ieși până afară, la lumină naturală. Doar așa îți vei da seama dacă ai nimerit-o.

Citește și: Ce greșeli facem în aplicarea fondului de ten? 

Cum îți dai seama dacă fondul de ten este rezistent?

Din păcate, nu prea îți poți da seama până când nu îl porți o zi întreagă. Îți recomandăm să cauți informații online, dar numai pe site-uri care par serioase – unele site-uri plătesc oameni să le lase review-uri pozitive la produse. Dacă e posibil, testează întâi o mostră, apoi revin-o la magazin pentru a cumpăra produsul.

Fondul de ten ar trebui să își schimbe nuanța?

Poate ai observat că, după câteva ore, tenul tău devine mai portocaliu. Acest proces se numește oxidare. Încearcă să folosești produse care au antioxidanți adăugați, pentru a stabiliza culoarea.

Vreau un fond de ten cu acoperire puternică!

„Full coverage” sau „medium coverage” pot însemna lucruri diferite în funcție de brand. Cele mai multe fonduri de ten au o acoperire medie, dar oricum nu ai nevoie de mai mult dacă îl porți la birou sau la o ieșire în oraș. În general, ai nevoie de o acoperire puternică doar la o ședință foto sau dacă ești filmată. În acest caz, ai putea căuta un fond de ten „buildable”, pe care îl poți aplica în mai multe straturi. Dar ține minte, fondul de ten nu trebuie să acopere orice imperfecțiune: acesta este rolul corectorului.

Citește și: Cum aplici corect un fond de ten 

Ai nevoie de un fond de ten diferit pentru fiecare sezon?

Depinde cât de mult te bronzezi. Dacă diferența nu este prea mare, poți doar să folosești o pudră puțin mai închisă la culoare sau, și mai simplu, un bronzer.

COSMO tip: Nu cumpăra un fond de ten online decât dacă l-ai mai folosit și în trecut! Dacă e posibil, comandă întâi o mostră, pentru a o putea testa înainte să decizi dacă ți se potrivește.

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.