Cum ai grijă de tenul tău în timpul mentrsuaţiei?

Ca şi cum nu era suficient faptul că în “zilele acelea ale lunii” hormonii îţi afectează dispoziţia, acum afli că îţi creează şi probleme cu tenul? Ce urât! Iată cum poţi face faţă perioadei cu pricina.

MenstruaţieZilele 1 – 5

Debutul unui ciclu normal de 28 de zile începe cu perioada menstrei. Având în vedere că uterul se contractă, nivelul hormonilor scade – estrogenul, testosteronul şi progesteronul ajung la cel mai scăzut nivel, afirmă nutriţionistul Alissa Vitti, fondator şi preşedinte al FloLiving.com şi ale aplicaţiei cu acelaşi nume, autoare a lucrării WomanCode.

TRUC. Cel mai probabil te vei confrunta cu înroşirea pielii şi sensibilitate crescută, din cauza nivelului mare al prostaglandinei (compusul asemănător hormonilor sporeşte inflamarea şi scade nivelul de toleranţă la durere, explică dermatologul Joshua Zeichner), precum şi o creştere a fluxului sanguin înspre capilare. Foloseşte produse de îngrijire calmante, anti-inflamatoare.

Eisenberg Comforting Calming serum, 499 lei

Clarins Hydra-Essentiel Creme Riche Desalterante, 203 lei

Faza foliculară

Zilele 6 – 12

Nivelurile hormonilor se urnesc cu greu dar cresc uşurel (în special estrogenul) pe măsură ce corpul începe să matureze foliculii de pe ovare.

TRUC. Dat fiind că hormonii tăi sunt mai puţin activi, pielea ta devine din ce în ce mai puţin sensibilă. „Este momentul prielnic pentru a folosi tratamente mai intense şi produse active”, explică Vitti. Poţi aplica un tratament sub formă de mască (caută unul pe bază de acizi naturali), apoi aplică o cremă sau un serum concentrat adaptat nevoilor tenului tău. Este perioada perfectă şi pentru epilarea cu ceară; cercetările arată că atunci când creşte nivelul de estrogen, creşte şi toleranţa la durere.

Vichy Masque Mineral Desalterant, 14,50 lei

Givenchy L’Intemporel Blossom Beautifing Radiance Serum, 463 lei

Foto: Guliver/Getty Images. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.