Cum ai grijă de tenul tău pe timp de iarnă

By  | 

Aerul rece, atmosfera uscată din interior şi toate celelalte „surprize” ale iernii pot să-ţi afecteze vizibil pielea. Dar tu n-o să-i permiţi asta…

  1. 1 Straturi, straturi...

La fel cum zăpadă se aşterne strat peste strat, tot aşa vei proceda şi tu cu produsele de îngrijire. Dacă în sezonul trecut „scăpai” cu o cremă, acum s-ar putea să ai nevoie de un serum, urmat de o cremă de îngrijire şi o loţiune cu factor de protecţie (doar ştii că şii iarna e nevoia de una). Aşteaptă minim un minut între aplicări, pentru a da răgaz fiecărui produs să se absoarbă. Hey Honey Boost it up Daily Moisturizing cream, 207 lei (Douglas)

  1. 2 Introdu în „meniu” uleiul

Dacă nu poţi tolera textura grasă a uleiului facial, amestecă-l cu o cantitate egală de cremă sau loţiune, şi vei obţine un produs cu o textură luxuriantă, perfect pentru hidratarea hibernală. Youth to The People Maqui+Acai Prickly Pear Goji Hydrate & Glow Oil, 192 lei (Sephora)

  1. 3 Exfoliază cu moderaţie

Când îţi vezi pielea atât de ternă, eşti tentată să ridici miza folosind un exfoliant mai puternic / un scrub mai dur, însă problema nu dispare, ci se agravează, provocând iritaţii, roşeaţă, textură aspră. Încearcă mai degrabă exfoliante blânde (dar eficiente) pe bază de acid lactic, acizi din fructe sau procură-ţi un gadget pentru curăţarea feţei. Pentru corp, poţi încerca un periaj pe uscat, urmat de o exfoliere cremoasă la duş.

L’Oreal Paris Smooth Sugars Scrub, 49 lei

Foto: Guliver/Getty Images, PR. Text: Ana-Maria Prunariu

Citeşte continuarea materialului în ediţia de ianuarie a revistei Cosmopolitan România.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *