Culorile anului 2016, potrivit Pantone

By  | 

A venit vremea să ne luăm rămas bun de la Marsala și să facem cunoștință cu culorile anului 2016: Rose Quartz și Serenity.

De două ori pe an, Institutul Pantone ține întâlniri secrete pentru a face această alegere improtantă. Rezultatele sunt publicate în „Pantone View”, citită de designeri vestimentari, florari și numeroase alte persoane care lucrează cu culori, pentru a-i ajuta pe aceștia să facă planurile pentru produsele din anul următor.

Anul acesta, Pantone a ales două culori: Rose Quartz și Serenity, sau roz și bleu, așa cum le spunem noi. Potrivit site-ului Pantone, „Rose Quartz are un ton persuasiv, dar blând, care transmite compasiune și un calmn. Serenity este lipsit de greutate și aerisit, ca cerul de deasupra noastră, aducând sentimente de răgaz și relaxare, chiar și în vremuri tulburi.

De ce s-au ales, pentru prima dată, două culori oficiale? „Împreună, Rose Quartz şi Serenity dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la estomparea diferenţelor de gen, cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”.

De asemenea, Pantone a anunțat și un top 10 al culorilor din primăvara 2016, care include nuanțe precum verde deschis, galben intens, portocaliu, bleumarin, vișiniu, gri cu o tentă de mov sau piersică.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *