Cum să obții mai mult de la creionul de pleoape

Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o data să decizi că n-ai avut mână bună când ți-ai cumpărat creionul de pleoape sau că s-a deteriorat! Iată câteva dintre secretele care îți vor transformă dermatograful în produsul preferat!

sprancene
Make Up For Ever Pro Sculpting eyebrow pencil, 92 lei

1. Neutralizează umezeala pleoapei!
Atunci când îți conturezi pleoapa inferioară, pe interior, rezistența depinde în mare măsură de suprafața pe care aplici, nu numai de calitatea creionului. Înainte să trasezi linia, șterge umezeala de pe conjunctivă folosind un șervețel moale sau un bețișor pentru machiaj.
2. Folosește o bază hidratantă
Te plângi că vârful creionului nu alunecă sau `deraiază` ușor, deși ai ales special unul moale? Dacă suprafața pleoapei este uscată, vârful se poate împiedica, nefiind astfel capabil să linieze drept. Folosește întotdeauna o cremă sau o bază pentru fard de ploape.
3. Ține creionul în frigider
Când vârful creionului este mult prea moale, e greu să liniezi precis și mai ales să trasezi linii subțiri și bine definite, precum cele lăsate de pensula tușului. Pune creionul în congelator cu minim un sfert de oră înainte de a te machia, și abia apoi ascute-l (măsura este ideală și pentru a evita ruperea vârfului ).
4. Schimbă-i consistența la foc mic!
Dacă vrei un contur intens, în special pe pleoapa inferioară, nu trebuie decât să apropii vârful creionului de focul unei brichete, cam la o jumătate de centimetru de flacără, timp de câteva secunde. Vei remarca imediat topirea vârfului; așteaptă puțin să se mai răcească și liniază rapid, dintr-o singură mișcare. Astfel, dâra dermatografului va rezista eroic și va fi mai intensă, precum cea de tuș!
5. Asigură-l cu un fard-pereche
Se întinde, migrează în liniile fine sau se estompează foarte ușor, dacă îți atingi ochii din greșeală? Pentru a-l face mai rezistent, folosește-l doar că bază pentru culoare; după ce schițezi forma aleasă pentru pleoape, aplică prin presare, cu pensula, un fard în ton cu creionul, pentru ca apoi să îndepărtezi ușor excesul cu pensula curată.

Creion dublu Rimmel London Magnif’eyes 24HR Shadow & Liner Pencil, 29 lei
Creion dublu Rimmel London Magnif’eyes 24HR Shadow & Liner Pencil, 29 lei
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise