Coșuri? Asta da problemă…!

N-ai cum să nu te fi confruntat și tu cu asta: unul dintre acele coșuri apărute fix când ai o ocazie importantă și trebuie să arăți impecabil! Să vedem ce e de făcut (mai ales dacă ai măcar 12 ore la dispoziție pentru a scăpa de el)!

De-ar fi un coş care-ar putea fi evacuat ar fi foarte simplu, fără să lase urme! Dar dacă este unul ce urmează să iasă ori unul dureros în adâncime, nu ai voie să umbli la el. Alege una dintre soluţiile următoare anti – coșuri:

  • Îi poţi reduce aspectul – mai ales dacă e abia apărut – îmbibând un beţişor de urechi în bitter suedez şi ţinând apăsat pentru cinci minute. Nu folosi soluţii puternic alcoolizate pe coșuri; nu vei face decât să-ţi arzi pielea.
  • Fă un ceai de muşeţel şi apoi pune pliculeţul în congelator. Când s-a răcit bine, pune-l pe coşuri pentru a reduce roşeaţa (și soluția pentru ochi Visine poate face asta). Pisează o aspirină şi foloseşte-te de puţină apă pentru a crea o pastă-tratament (acidul salicilic este una dintre cele mai eficiente substanțe anti – coșuri). Îndepărtează soluţia atunci când devine prăfoasă.
  • Dacă ai făcut greşeala să îndepărtezi coşul / coșurile înainte de vreme şi te-ai ales cu o rană urâtă,  poţi grăbi vindecarea într-un mod un pic… ciudat. Este important însă să te asiguri că ai creat un mediu „safe”: tratează rana cu soluţia antiacneiacă pe care o foloseşti de obicei sau cu o cremă specială pentru închiderea porilor. Lasă să se usuce (poţi folosi un şerveţel matifiant) apoi aplică un strat de fond de ten sau pudră multă doar pe zona problematică. Poţi face asta inclusiv peste noapte. A doua zi, u te folosi de unghii pentru a îndepărta pielea uscată (coaja rănii), încearcă uşor cu o pensetă. Poți avea în vedere folosirea unui tratament local împotriva pigmentării pielii, dar ai grijă să nu-ți expui pielea la soare fără protecție.
  • Nu lăsa machiajul să-ți agraveze coșurile. Pune un cub de gheață pe coșul inflamat, pentru a închide canalul, astfel încât produsele de machiaj să nu invadeze coșurile (ele se hrănesc cu grăsime).
  • Dacă eşti în deplasare şi ţi-ai uitat soluţia anti-coşuri, amestecă puţină sare cu apă şi acoperă coşul (merge și cu pastă de dinți). Va dispărea mai repede!

CITEȘTE ȘI: Cum camuflezi eficient un coș

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.