Cosmetice pentru tenul acneic

Deşi acneea apare de obicei în adolescenţă, şi mulţi adulţi se confruntă cu această problemă care ne face să ne simţim inconfortabil şi ruşinaţi. Pentru început, este nevoie să ne reglăm alimentaţia şi să facem o vizită medicului dermatolog. Dar acneea nu trece de pe o zi pe alta şi simţim nevoia să camuflăm imperfecţiunile tenului.

Iată, deci, cum să te machiezi dacă ai tenul acneic. În primul rând, este important să cureţi foarte bine tenul. Acest lucru este valabil şi în cazul tenului fără probleme, însă în cazul tenului acneic este cu adevărat necesar. Foloseşte demachiant, loţiune tonică şi cremă hidratantă înainte de a aplica machiajul.

Cauze banale pentru care apar cosuri

Apoi, foloseşte o bază de machiaj. Aceasta are rolul nu numai de a oferi pielii un aspect mai neted, dar şi de a face machiajul să reziste mai mult. 

În continuare, foloseşte un corector în culoarea potrivită imperfecţiunilor. Cele bej sunt destinate mascării cearcănelor, însă pentru acnee trebuie folosit un concealer verde, pentru a putea ascunde problema. 

Urmează apoi fondul de ten în nuanţa potrivită ţie, pe care este recomandat să îl aplici cu un bureţel special sau cu o pensulă. Este de preferat să nu foloseşti un fond de ten cu acoperire mare pentru că nu vei reuşi să ascunzi bine imprefecţiunile, dimpotrivă – le vei pune în evidenţă, iar faţa ta va arăta ca o mască.

Cum aplici corect un fond de ten

Pentru a fixa machiajul, foloseşte o pudră presând-o cu pensula. Evită mişcările circulare sau liniare pentru că nu vor face decât să întindă concealerul şi fondul de ten.

Apoi, vine rândul blush-ului. Dacă problema cu acneea este mai mare pe obraji, foloseşte un blush într-o nuanţă mai deschisă. În acest fel, nu vei evidenţia imperfecţiunile. De asemenea, foloseşte şi un iluminator pe obraji care te va face să arăţi mai proaspătă şi sănătoasă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.