Contouring – metoda care face diferența în machiaj

În război și-n dragoste e permis orice… noi spunem că și în frumusețe! Dacă n-ai o structură facială osoasă ca a prințesei Kate, poți trișa puțin prin contouring! Te învață makeup artistul Dior, Ricky Wilson.

Mai întâi, machiază-te ca de obicei, aplicând fondul de ten, pudra și bronzer-ul.
1 Baza machiajului
Amestecă jumătate din cantitatea de cremă pentru față pe care o folosești de obicei cu tot atâta bază matifiantă pentru machiaj, apoi aplică-le pe fața curată, pentru un finisaj semi-mat. Uniformizează tonul pielii folosind un fond de ten mat.
2 Fixarea bazei
Aplică un strat de pudră translucidă folosind um pămătuf pufos. Acesta va împiedica bronzer-ul (pe care-l vei aplica în cadrul următorului pas) să se întindă unde nu dorești. Perie-ți sprâncenele și umple golurile cu fard la culoarea lor. Arcadele conturate se încadrează de minune lângă pomeții sculptați.
3 Definirea pomeților
Cu o pensulă pentru blush tăiată în unghi, aplică pudră bronzantă mată de-a lungul pomeților. Apoi așterne iluminator pornind de la tâmple și până în punctul de mijloc al osului de sub ochi. Contrastul va face pomeții să capete volum.Acum, iată cum se execută un contur profesionist:

Învață mișcările pe de rost și conturarea feței îți va intra în reflex.

1 Folosește pudra închisă pentru a umbri zona aflată sub pomeți, creând astfel un efect de adâncire a porțiunii respective.

2 Aplică pudră iluminatoare în forma cifrei 3 cu mijlocul în dreptul bazei nasului, cuprinzând în „bucle” ochii și umătatea inferioară a obrajilor.

3 Folosește un blush potrivit pielii tale pentru a-ți evidenția pomeții, aplicându-l pe culmile acestora.

Atenție! Dacă ai mandibula proeminentă, poți folosi pudra mată închisă pentru un efect optic de adâncire a zonei, subțiind astfel bărbia.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de makeup artist

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise