Ciocolata, în centrul ritualului de frumusețe

Remediul universal pentru mai toate trăirile noastre, ciocolata e pe buzele tuturor. La propriu…

Untul de cacao, ingredientul principal din care este (sau ar trebui să fie) fabricată ciocolata, te duce cu gândul la deserturi irezistibile, mai degrabă decât la ritualul de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, acest ingredient este un element esențial în produsele de skincare. Are un conținut ridicat de acizi grași, fiind apreciat pentru capacitatea sa de a hidrata și hrăni pielea, sporindu-i elasticitatea. Grăsimea din untul de cacao formează, potrivit specialiștilor, o barieră de protecție care menține hidratarea în profunzimea pielii.

Revolution Skincare X Jake-Jamie Cocoa & Oat Face mask, 40 lei

Cercetările arată că o gustare de ciocolată pe zi poate încetini procesul de îmbătrânire. Ciocolată neagră este bogată în flavonoizi, antioxidanți, și neutralizează efectul negativ al radicalilor liberi, putând proteja pielea de expunerea la radiațiile UV. Pentru a dubla efectul acesteia, poți să folosești o mască facială infuzată cu cacao; antioxidanții din formulă vor hrăni pielea și vor reduce aspectul ridurilor. De asemenea, fiind 100% comestibil, untul de cacao se regăsește frecvent în produsele pentru îngrijirea buzelor: balsamuri, rujuri și gloss-uri.

Tom Ten [email protected]

Colecția de rujuri L’Oreal Paris Les Chocolats Ultra Matte Liquid Lipsticks, 49 lei/buc., se remarcă printr-o textură inspirată de aspectul celui mai râvnit desert din lume, ciocolata. În plus, te vei bucura de rezistență de până la 16 ore, de nuanțele  gurmande și, desigur, de aroma care dă numele colecției.

Ciocolata se regăsește și în meniurile saloanelor de înfrumusețare, sub formă de măști faciale. Beneficiile pe care le oferă aplicarea ciocolatei cosmetice pe față includ stimularea fluxului sanguin către capilarele fine de sub stratul superior al pielii. Totodată, ciocolata poate ajuta la reducerea semnificativă a pigmentării și ajută la multiplicarea celulelor care mențin pielea mai tânără și radioasă. De asemenea, poți beneficia de efectele ciocolatei sub formă de împachetări anti-celulită, pentru slăbire, detoxifierea, hidratarea și tonifierea pielii.

Too Faced Chocolate Soleil Bronzer Pudra bronzanta,177 lei

Cele mai hot întrebări despre ciocolată

Ai auzit atât de multe despre ciocolată, că nu mai știi, vorba aia, care-i albă, care-i neagră?

  1. Conține cofeină? Cofeina, bat-o vina! Se spune despre ciocolată că ar fi bogată în cofeină. În realitate, conținutul de cofeină din ciocolată, fie ea și 90%cacao, este mai mic în comparație cu cantitatea aflată într-o cafea.
  2. Este un super-aliment? Ai aflat cu bucurie că are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, că e plină de grăsimi sănătoase, dar există un motiv pentru care nu o găsim la farmacie sau la raionul de cosmetice. Foarte puține rețete exclud total… zahărul.
  3. Pofta are legătură cu hormonii? În perioada aceea a lunii, e cel mai probabil să cazi în ispita ciocolatei, e adevărat, însă specialiștii spun că asta nu are nicio legătură cu fluctuațiile hormonale, ci mai degrabă cu… marketingul, care asociază de ani buni ciocolata cu confortul răsfățul și consolarea, adică exact ceea ce cauți tu la menstruație.
  4. Ciocolată=afrodisiac? Păi, e cam același lucru ca în cazul anterior, dacă ne gândim la acele spoturi publicitare în care ciocolata se topește pe piele sau este folosită drept topping pentru căpșunile savurate în momente erotice. Există studii care au demonstrat, totuși, că undele ingrediente din aceasta ne pot afecta dispoziția sau ar stimula funcționarea aparatului reproducător, dar nu s-a demonstrat că ar avea proprietăți afrodisiace.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.