Chiar ai nevoie de cremă pentru zona ochilor?

Mai încolo… zici tu? Ei bine, crema pentru zona ochilor e produsul pe care trebuie să-l folosești de ieri! Iată cum poți recupera timpul pierdut.

creme pentru zona ochilor
Aplică preventiv o cremă pentru zona ochilor, nu doar pentru a trata anumite aspecte.

Este adevărat, „zona ochilor îmbătrânește de 5 până la 10 ori mai rapid decât restul feței”, arată Neal Schultz, medic dermatolog în Manhattan. De vină este deficitul de colagen, responsabil cu menținerea pielii întinse, și chestia numită elastină, cea care ține țesutul întins, aceasta din urmă fiind supusă permanent provocărilor. Mai precis, „de fiecare dată când te încrunți sau zâmbești, fibrele se rup”, spune Dr. Schultz. Și cu tot mai puține glande sebacee, pielea aflată în acea zonă tinde să se maturizeze mai rapid.

 

De ce o cremă separată?

Pielea ce înconjoară ochii este un țesut fin, uscat și solicitat extrem în expresiile faciale – factori ce sporesc sensibilitatea zonei, admite Heidi Waldorf, medic dermatolog în New York. Din acest motiv, cremele pentru îngrijirea feței pot fi mult prea dure, mai ales că nu sunt întotdeauna testate oftalmologic, în vreme ce produsele pentru zona ochilor trec prin aceste teste.

În plus, zona ochilor de confruntă cu alte probleme decât restul feței, deci crema specializată este cheia rezolvării acestora, spune Frauke Neuser, medic și cercetător principal în cadrul Olay.  Nu sunt încă formule universale, însă cele mai noi produse destinate zonei ochilor includ ingrediente alese cu grijă astfel încât să trateze diferitele probleme. Le-am identificat pe cele mai importante astfel încât să-ți găsești remediul pereche.

 

Problema ta: Deshidratarea

După cum spuneam, zona ochilor are foarte puține glande sebacee, devenind astfel una dintre cele mai uscate arii ale feței. În plus, majoritatea dintre noi aplicăm corector, fond de ten și pudră în jurul ochilor – de cele mai multe ori fără o hidratare prealabilă a pielii – iar aceste produse (mai ales formulele mate) pot deshidrata zona și mai rău. Creme hidratante pentru zona ochilor sunt considerate „începătoare”, spune Dr. Waldorf, „pentru că până și femeile tinere se pot confrunta cu piele uscată și aspră.”Formulele hrănitoare vor menține pielea netedă și echilibrată. Sunt ideale și pentru a pregăti pielea pentru machiaj, deci trebuie să facă parte din ritualul tău matinal. Caută formule dotate cu umectanți – ingrediente ce absorb apa din aer – precum acidul hialuronic sau glicerina.

 

 

Problema ta: Cearcăne întunecate

Dacă sunt maronii, cel mai probabil este vorba de un exces de melanină (nu neglija SPF-ul). Arată ca niște vânătăi? „Ți se văd vasele de sânge prin piele”, spune Neuser, care cred că este o problemă majoritar genetică.  Și cu cât înaintezi în vârstă, cu atît mai pronunțate devin. ” În jurul vârstei de 25 de ani, multe femei încep să piardă structură osoasă și grăsime la nivelul feței, iar cearcănele se adâncesc,” spune Dr. Waldorf. Experții admit că aceasta este o problemă care pune dificultăți la nivel de abordare topică. Cu toate acestea, unele creme iluminatoare destinate zonei ochilor pot decolora cu câteva nuanțe cearcănele maro sau albăstrui, dacă sunt folosite frecvent. Remediul propus de Dr.Waldorf, însă, este un produs care să conțină peptide, iar pentru efecte garantate, poți cere dermatologului tău să își injecteze substanțe de umplere precum Restalyne sau Juvaderm. În plus, nu subestima niciodată puterea unui corector!

 

 

Problema ta: Pungi sub ochi

Există multe motive pentru retenția de fluide, precum mâncărurile sărate sau felul în care dormi. Pentru unii, problema este genetică – pungile de grăsime sunt pur și simplu protuberante.  Aceasta ar fi situația în care aplicatoarele cu bilă ar putea fi de un real folos. „Masajul pune în mișcare fluidele care stagnează”, spune Neuser, stimulând totodată micro-circulația sanguină. Pune produsul cu bilă la frigider; efectul răcoritor poate ajuta și la dezumflarea zonei. Cremele cu cafeină fac minuni, fie și ținute la temperatura camerei.

 

Problema ta: Îmbătrânirea

Orice, de la expunerea la radiații UV și până la holbatul în ecranul telefonului ca să vezi cum arăta mama ta la 25 de ani, îți adâncește ridurile denumite „laba-gâștii”. Salvarea vine de la ingredientele ce stimulează colagenul, precum peptidele, dar și de la renumitul „îmblânzitor” de riduri – retinolul. Totodată, poți cere dermatologului tău informații despre IPL – lumina intens pulsată. „Cele cinci minute de tratament încălzesc delicat pielea, lăsând-o netedă și cu aspect  întinerit,” spune Dr.Schultz. Dacă te ții de proceduri – ai nevoie cam de șase tratamente pentru rezultate care să se mențină până la opt luni – acesta susține că efectele sunt „incredibile.”

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.