Chanel Neapolis: New City. O nouă viziune cromatică

Napoli. Sacru și senzual, antic și modern, nemuritor și spectaculos, istoric și animat. În toamna anului trecut, pe parcursul a trei zile magice, presărate de aventuri culinare și olfactive, am descoperit Chanel Neapolis: New City, colecția de make-up pentru primăvară-vară 2018, în orașul natal al Luciei Pica, Chanel Global Creative Make-up and Color Designer, și sursa de inspirație pentru această nouă și exuberantă paletă cromatică de make-up.

“Când închid ochii și mă gândesc la Napoli, acestea sunt culorile pe care le văd…” — Luciei Pica, Chanel Global Creative Make-up and Color Designer“Romantică și amuzantă — ceva foarte nou, inspirat de ceva foarte vechi. Aceasta este esența adevărată napoletană”, povestește Lucia Pica, iar eu pot spune că am trăit din plin această senzație. Toamna trecută am avut parte de o experiență memorabă și unică, în același timp, fiind singura jurnalistă din România prezentă la lansarea colecției Chanel Spring/Summer 2018 Neapolis: New City, un eveniment exclusivist, organizat în însoritul, exuberantul și incredibilul Napoli. Au fost trei zile pline, în care, pentru a pătrunde cu adevărat magia orașului ce a inspirat-o pe Lucia Pica în realizarea acestei colecții, m-am aruncat în forfota incredibilă a orașului și mi-am asumat cu entuziasm aura de turist dezorientat și luat cu asalt de multitudinea de arome și culori.

Am explorat locuri incredibile, precum ruinele orașului Pompeii, acoperit de lavă în atichitate, sau Cimiterio Della Fontanella, cimitirul subteran decorat cu altare de oase și nenumărate cranii. Am gustat din cele mai bune paste și am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă un gelato adevărat.

Iar cel mai frumos lucru pe care l-am experimentat, a fost testarea colecției în sine! Organizat pe parcursul unei după-amieze calde de toamnă, într-o vilă în stil colonial, cu vedere la mare, și decoruri extraordinare, “momenul” Luciei Picca a fost unul dintre cele mai grațioase și mai interesante la care am asistat.

Mai întâi, de-a lungul terasei virgine, străjuită de copaci înalți și artefacte din piartă, panouri uriașe reprezentând imagini cu detalii din fresce și decoruri specific napoletane m-au purtat într-o călătorie detaliată în sursele de inspirație ale colecției. Lucia Pica, însăși, a explicat pas cu pas culorile și tehnicile folosite în obținerea noii colecții Chanel, oferid ulterior și o demonstrație de make-up. Dar, poate cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei fete abia acum urmează.

Când m-am întors la vilă, într-una din încăperile somptuoase, special amenajată cu mese de make-up și oglinzi profesioniste, toată (toată!) noua colecție Chanel Neapolis: New City aștepta să fie admirată, atinsă, încercată. Îți aminteși cum este să fii copil și să te trezești, dintr-o dată, în fața unei cutii de bomboane colorate, delicioase și apetisante, care sunt toate ale tale și pe care nu trebuie să le împarți nu nimeni? Cam așa mă simțeam eu atunci.

Și, crede-mă, nu trebuie să fii pasionată de machiaje, ca să te simți ca Alice în Țara Minunilor. Make-up artiști profesioniști ai Chanel se plimbau printre mese și ne explicau cum să combinăm culorile vii prezente în paletele de farduri, ajutându-ne să aplicăm mascara și lacurile de unghii preferate. După-amiaza aceea petrecută cu Chanel și Lucia Pica, la Napoli, a fost una dintre cele mai frumoase din viața mea de jurnalist de presă glossy!

Citeşte continuarea materialului în ediţia de februarie a revistei Cosmopolitan.

Text: Diana Colcer

Foto: Chanel, arhivă personală

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.