Cele mai sexy tratamente spa de pe pamant

COSMO s-a gândit că ţi-ar prinde bine puţină geografie! Am făcut un mic ocol al globului. Şi ce-am găsit? 5 ţări numai bune de testat la capitolul relaxare!

Să vă spunem condiţia COSMO pentru o vacanţă de vis? Aplică regula celor doi E: caută orice este exotic şi erotic. Aşa am descoperit noi singurul loc de pe Terra unde le poţi avea pe amândouă: încercând tratamentele ultrasenzuale ale spa-urilor. Procedurile de relaxare ale spa-urilor exotice au avantajul ingredientelor şi tehnicilor folosite de secole în acele locuri. Toate destinate şi trupului (punând la socoteală pielea, dar şi părul tău), şi sufletului. Dar nu te grăbi să ieşi la vânătoare de frunze de palmier sau să te arunci în primul avion! Poţi avea în propriul frigider toate ingredientele exotice necesare. Relaxează-te, preia tu conducerea şi vei vedea cum lucrurile devin din ce în ce mai fierbinţi!

Destinaţia

Japonia

Deşi Tokyo este unul dintre cele mai agitate oraşe ale lumii, spa-urile din regiune sunt mai mult decât liniştite. Filosofia zen are la bază serenitatea, după cum declară şi Tracy Okabe de la Pola Kirei, un celebru spa de inspiraţie japoneză din Beverly Hills.

Secretele bobului de orez

Chiar înainte de inventarea băilor fierbinţi, japonezii profitau la maximum de izvoarele lor termale. La spa-urile din această ţară întâlneşti cea mai fericită combinaţie între tradiţional şi modern, unde ingrediente ca orezul şi ghimbirul sunt vedete. Dacă vrei să creezi o atmosferă de spa la tine acasă, iată ce te sfătuim să faci:

– Aprinde o lumînare cu aromă de santal; se spune că acest parfum purifică aerul.

– Umple cada cu apă călduţă şi adaugă câteva linguri de săruri de baie pe bază de orez. Ia poziţia culcat în cadă şi apoi masează-ţi corpul cu un scrub, ca să îndepărtezi celulele moarte. Începe cu degetele de la picioare şi insistă câte două minute pentru fiecare părticică a corpului.

– Odată limpezită, aplică o loţiune cu extract de ghimbir, dar numai pe pielea uşor umedă. În timp ce se absoarbe în piele, este foarte „zen” să bei o cupă de ceai verde.

 

Destinaţia

Brazilia

Ţinând cont că Giselle vine din această ţară, suntem foarte siguri că Brazilia se poate lăuda cu o mulţime de alte frumuseţi după care n-ai cum să nu întorci capul. Dar, care este oare secretul lor (în afara unor gene foarte bune, bineînţeles!)? Să aibă legătură cu fructele şi legumele care cresc în zonă, recunoscute pentru efectele de curăţare şi hidratare pe care le au asupra pielii?

Răsfăţ de amazoană

Un fresh de fructe îţi dă un tonus de zile mari, corect? Ei bine, la fel acţionează şi ingredientele din reţeta de mai jos asupra pielii. Au în compoziţia lor vitamine şi antioxidanţi care îţi readuc strălucirea pe chip.

2 ceşti de iaurt gras; ½ de avocado; 5 căpşune mari; 2 linguri de miere; o banană coaptă

Pune ingredientele în blender şi bate-le spumă. Aplică minunea rezultată, în strat gros, pe întreg corpul şi lasă să se absoarbă timp de 15 minute. Apoi intră sub duş şi limpezeşte! Vitamina C din aceste ingrediente are super efect asupra pielii, o face strălucitoare şi o apără de razele nocive ale soarelui.

Un suc de roşii, vă rog!

Bineînţeles că roşiile sunt foarte gustoase (hmmm, salsa!), dar ştiai că aciditatea lor naturală menţine pH-ul natural al pielii? Zdrobeşte o roşie coaptă, aplic-o pe zona T şi las-o să stea acolo timp de 10 minute.

Cele mai cool terapii spa

Destinaţia

India

Acestei ţări îi datorăm, fără doar şi poate, cunoaşterea celor mai sexy… mişcări (kama sutra îţi sună cunoscut?). Să-ţi mai spunem că şi ritualurile ayurvedice din spa-urile de aici sunt extrem de tentante?

Relaxare în stil hindus

– Masajul ayurvedic tradiţional începe prin aflarea propriilor dosha (adică tip de corp şi personalitate) pentru a folosi uleiul esenţial potrivit. Încearcă rozmarin ca să te energizeze, lavandă dacă te simţi copleşită de stres şi trandafir pentru un somn uşor. Înainte de a te apuca de treabă, întinde în palme câteva picături de ulei. (Poţi să-ţi faci singură acest supermasaj de relaxare sau poţi să-i încerci efectele şi asupra iubitului tău!)

– Începe cu masarea umerilor, apoi coboară încetul cu încetul până când ajungi la degetele de la picioare, folosind mişcări largi, cuprinzătoare, şi aplicând o presiune medie, ca să reuşeşti să relaxezi muşchii.

– Masează încheieturile (lateralele şoldurilor, încheieturile coatelor şi genunchilor). Ţine palmele desfăcute şi foloseşte mişcări circulare – acesta este un truc specific masajului ayurvedic pentru a crea căldură şi a obţine un efect de relaxare şi mai bun.

– Încheie această bine meritată desfătare cu mici pişcături în zona picioarelor. Apoi apasă ferm tălpile cu podul palmei.

Cum îl stimulezi

Ştiai că femeile din India îşi fac săptămânal un masaj al scalpului ca să-şi păstreze strălucirea părului? Ar fi bine să încerci şi tu. Şi poate că ar trebui să-l convingi şi pe el, mai ales că tipii au tendinţa de a aduna multă tensiune la nivelul gâtului. Acest masaj este un remediu revigorant chiar şi pentru ei. Iată ce trebuie făcut:

– Ca să-l încălzeşti şi să-l faci să acţioneze mai bine, masează în palme patru-cinci picături de ulei esenţial de nucă de cocos sau de migdale.

– Începe cu mijlocul frunţii, înaintând cu degetele încet (cu mişcări circulare) spre spate, până în zona cefei.

– Repetă mişcarea timp de 10 minute, apoi pune-l şi pe el să treacă la treabă şi să-ţi întoarcă favoarea. Bineînţeles, dacă nu ai altă recompensă în minte!

Destinaţie

Indonezia

Această insulă abundă în ingrediente naturale numai bune pentru întreţinerea frumuseţii. Sunt atât de multe şi de variate, încât spa-urile îţi prepară pe loc măştile şi ţi le aplică direct pe corp.

O salată de fructe

Pentru că se intersectează cu ecuatorul, Bali are tot timpul anului o climă cu temperaturi ridicate. Aşa că marea provocare a reţetelor de aici este să elimine uleiurile care ies la suprafaţa pielii făcând-o lucioasă, dar, în acelaşi timp, să rehidrateze pielea pusă la grea încercare de căldură.

2/3 ceaşcă de papaya – tăiată, mărunţită şi apoi zdrobită; 1 dovlecel galben de mărime medie – tăiat, fiert şi apoi pasat; un ou bătut spumă

Amestecă papaya cu oul. Adaugă dovlecelul şi bate-l spumă într-un bol folosind blenderul. Întinde pe faţa curată, limpezeşte după 10 minute şi aplică apoi crema hidratantă. Ce-ţi mai rămîne de făcut? Mai nimic. Doar să te bucuri de strălucirea pe care a căpătat-o chipul tău.

La picioarele Orientului (Îndepărtat)

Indonezia poate fi considerată ţara sandalelor, pentru că sunt de sezon în orice moment al anului. Asta înseamnă că acolo femeile ştiu să-şi menţină în cea mai bună formă partea cea mai solicitată a picioarelor. Urmăreşte pas cu pas sfaturile lor:

-Taie o lămâie pe din două şi masează-ţi tălpile cu ea.

– Întinde pe picioare o mască specială pentru înmuierea zonelor întărite.

– Spală masca, usucă-ţi picioarele prin tamponare şi lăcuieşte-ţi unghiile cu o ojă deschisă la culoare. Încearcă nuanţe inspirate de aşa-numitul batik indonezian (un material textil foarte colorat), cum ar fi oranj sau roşu.

Spa la tine acasa

Destinaţie

Maroc

Pentru că Marocul este un amestec inedit de culturi africane, franţuzeşti, islamice şi spaniole, la fel şi spa-urile lor sunt renumite prin multitudinea de ingrediente exotice.

Atenţie: atmosferă fierbinte!

Femeile marocane sunt înnebunite după baia turcească, pe care o consideră foarte revigorantă pentru corp. După tradiţia locului, ai ca bonus şi un gomaj pe care o femeie cu greutate (la modul cel mai propriu!) ţi-l face, din cap până-n vârful unghiuţelor. Însă credem că ai fi mai interesată de ceva cu mai mult romantism, cum ar fi un gomaj făcut chiar de iubitul tău.

– Dă drumul duşului şi aşteaptă puţin până când atmosfera devine aburindă spre fierbinte. Ne referim la cea din baie, bineînţeles! Apoi intră în cadă şi, odată ce pielea s-a înmuiat, poţi ieşi din apă şi aplica un gomaj pe bază de citrice.

– Limpezeşte pielea şi răsfaţ-o cu un săpun cu aromă de trandafiri. În această parte a globului cresc trandafiri sălbatici, iar extractul ajută la refacerea pielii sensibile. La final, aplică un ulei de mentă (încă un favorit al locului), pentru o piele ultrafină.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.