6 vitamine bune pentru ten

Chiar dacă #StaiAcasă, ajută-ți chipul să-și regăsească energia pierdută cu ajutorul celor mai eficiente vitamine, regăsite în formulele produselor de îngrijire.

Vitamina A

Știi deja că este echivalentul retinolului. Dintre zeci de vitamine bune pentru ten, aceasta netezește textura pielii, grăbind procesul natural de regenerare a pielii. Stimulează și creșterea producției de colagen și elastină (proteinele care mențin pielea fermă), explică dermatologul Joshua Zeichner. Acesta mai spune că trebuie să aplici vitamina A seara (deoarece este dezactivată de lumina soarelui). Încearcă Pixi Overnight Retinol Oil, 162 lei.

Vitamina B

Familiarizează-te cu cele două tipuri  de vitamine B disponibile. Mai întâi, B5 (pantenolul) este utilizată în creme și geluri, în vederea hidratării.  Apoi, B3 (niacinamida) ajută pielea să strălucească și minimizează erupțiile. În plus, reglează atât pigmentarea cât și producția de sebum, arată Renee Rouleau, cosmetician și creator de produse. Încearcă Paula’s Choice Radiance Renewal mask, 182 lei.

Vitamina C

Te confrunți cu pete întunecate sau hiperpigmentare? Atunci estompează imperfecțiunile cu ajutorul vitaminei C. Ingredientul suprimă activitatea melaninei (deschizând totodată pigmentul și prevenind formarea acestuia) și stopează închiderea petelor actuale , explică Rouleau. Încearcă Dior Capture Youth Glow Booster Illuminating Serum, 437 lei. 

Citește mai multe despre beneficiile vitaminei C

Vitamina D

Aplicat local, acest antioxidant poate ajuta în protejarea pielii de agresiunile externe (precum ultravioletele și poluarea). Și nu e singurul beneficiu ala acestei vitamine. În plus, previne formarea ridurilor prin stimularea reînoirii celulare, spune Dr. Zeichner. Încearcă Dr. Brandt Power Dose Vitamin D, 259 lei.

Vitamina E

Pielea uscată, deshidratată va beneficia de pe urma efectelor hidratante și hrănitoare a acestei vitamine. Aceasta are proprietăți emoliente și netezește suprafața pielii, înlăturând pielea uscată, explică Rouleau. Încearcă The  Body Shop  Vitamin E Gel Moisture Cream, 49 lei.

Vitamina F

Este reprezentanta de seamă a acizilor grași (de exemplu acidul linoleic). Aceasta umple crăpăturile de pe suprafața pielii pentru a îmbunătăți funcționarea barierei de protecție. Aceasta din urmă este esențială în prevenirea invaziei bacteriilor și murdăriei și cu rolul de a împiedica pierderii umidității (deshidratarea). Încearcă La Roche Posay Effaclar Duo, 66 lei.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE CU VITAMINE:

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.