Cele mai frecvente probleme in ingrijirea parului

Iată care sunt cele mai frecvente probleme de îngrijire a parului cu care toate femeile se confruntă dar şi 

Coafură de criză

Nu ştiu cum se face că, atunci când eşti în întârziere,părul stă mai rău ca oricând. Uite ce-ţi propunem: Apucă secţiunea din frunte, tapeaz-o la bază, iar restul părului strînge-l într-un coc tip “banană”. Lasă capătul afară, împarte-l în trei secţiuni şi ondulează-le (prinde buclele pe dedesubt cu agrafe), apoi aplică un fixativ şi… eşti gata! La coafor ţi-ar fi luat o oră şi mulţi bani!

Mai mult volum cu fixativ

Dacă împrăştii spray-ul la întâmplare, te alegi cu părul apretat şi… cam atât. Foloseşte fixativul cu… cap: pulverizează pe degete un spray pentru fixare flexibilă, apoi masează creştetul, ceafa şi zona din spatele urechilor, iar la final linia frunţii. Aplică fixativ pe mîini pentru fiecare zonă de masat, pentru că se usucă foarte repede. După asta îţi poţi aranja părul cum vrei, fără să faci risipă inutilă de fixativ!

Păr spălat… dar nu se vede!

Ţi sa întâmplat să te trezeşti în zori că părul arată ca şi cum n-ar fi fost spălat, deşi ai făcut asta în ajun? Ei bine, e normal; uneori putem produce prea mult sebum (plus transpiraţie, murdărie şi produse de styling), iar o singură şamponare nu e suficientă pentru a le îndepărta cu success. Fie că e un şampon pentru volum, strălucire, culoare, reparator, etc., acesta acţionează cel mai bine pe părul curat. Astfel, o primă aplicare înlătură grăsimea şi murdăria, iar al doilea rând… face ce ţi-a promis. Dacă te confrunţi des cu problema asta, orientează-te către un şampon de curăţare.

Vârfurile la control

Ţi-e milă să-l tai atât de des cât ar fi necesar dar nici nu vârfurile bifurcate sau pe punctul de a se rupe nu-ţi plac! Aşa că iei frumos o foarfecă la întâmplare şi îţi tai singură firicel cu firicel… Mare greşeală! Nu se vede cu ochiul liber, însă tăietura executată cu o foarfecă banală predispune firul la despicare. Dacă ţii morţiş să-ţi tunzi vârfurile acasă, procură-ţi o foarfecă specială pentru tuns.

Coafată, deci… accidentată

Te fereşti să-ţi ondulezi, îndrepţi sau usuci părul cu aparate de styling, pentru că ştii că temperaturile înalte îşi pot deteriora părul. Bine faci, dar ştim şi noi că e imposibil să le evităm întru-totul! Şi pentru că se pot întâmpla accidente, e bine să ştii câteva norme de prin ajutor:

Dacă…te-ai fript cu ondulatorul pe faţă. Nu chema salvarea, e suficient să pui un prosop îmbibat cu apă rece pe arsură, şi apoi să aplici puţină vaselină cosmetică (va grăbi vindecarea).

Dacă… te-ai ars la degete cu placa. Pune un cub de gheaţă şi ţine-l acolo un minut, apoi pune puţină cremă de mâini pe rană. Şi mierea ajută mult în vindercarea arsurilor.

Dacă… ţi-ai pîrlit scalpul cu un foehn mult prea puternic. Pune pe cap o pungă cu gheaţă şi ţine-o 1-2 minute, apoi tratează rădăcinile cu o cotonetă de bumbac înmuiată în lapte călduţ. 

Tu cu ce alte probleme de îngrijire a părului te-ai mai confruntat? Scrie-ne ca să îţi dăm noi soluţiile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.