Cele mai eficiente ingrediente anti-acnee

Coșurile care apar cu regularitate formează acneea, acea afecțiune care nu ne dă pace din adolescență și până la menopauză. Am selectat pentru tine cele mai eficiente ingrediente anti-acnee.

 

Substanțele din produsele anti-acnee

În magazine vei găsi o grămadă de produse ce promit combaterea acneei, dar cele mai eficiente trebuie să conțină următoarele ingrediente:

Benzoyl Peroxide. Acesta este considerat a fi campion între multitudinea de ingrediente anti-acnee, fiind capabil să pătrundă adânc în pori pentru a neutraliza bacteria cauzatoare de infecție, fiind totodată și foarte „atent” cu pielea (nu produce iritații, dacă este în concentrații reduse – 2,5-5%).

Acizii Beta-hidroxizi. Îl vei regăsi pe etichete sub numele de acid salicilic și are menirea de a deposeda tenul de celulele moarte ce obturează porii. Este antiinflamator, poate fi folosit în combaterea iritațiilor, iar folosit regulat, are și rolul de a preveni acneea, nu numai de combatere a acesteia. Caută-l pe etichete în concentrații de minim 0,5% dacă ai coșuri din când în când, sau 1-2% dacă te confrunți cu acnee de ceva timp.

Niacinamide. Este un derivat al vitaminei B3 și se regăsește de obicei în produsele anti-îmbătrânire, însă efectul său antiinflamator îl califică și în lupta împotriva acneei.

 

Ingrediente de origine vegetală

Dacă obișnuiești să frecventezi magazinele naturiste, ia-ți neapărat aceste remedii:

Uleiul din arbore de ceai. Acest ingredient este bine-cunoscut pentru capacitatea sa de a combate microbii, de aceea, cel mai bine este să ți-l procuri în stare pură, nu diluat sau amestecat cu alte ingrediente. Este și varianta mai puțin costisitoare…

Argila verde. Este eficientă în reglarea funcțiilor pielii grase și acneice. O poți folosi ca pe o mască, diluând pur și simplu praful în apă călduță. Pentru pori măriți, se recomandă adăugarea sucului proaspăt stors de la o jumătate de lămâie, aceasta din urmă fiind, alături de miere, unul dintre ingredientele extrem de comune în măștile anti-acneice.

 

 

 

2 comentarii
  1. Sunt zeci de produse care promit ca pot elimina in intregime cosurile, dar trebuie sa fim foarte atenti si la eventualele efecte secundare pe care le pot provoca astfel de produse sau la alergii.. Sunt multe cazuri de alergii care apar la extracte din plante.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.