Cele mai eficiente ingrediente anti-acnee

By  | 

Coșurile care apar cu regularitate formează acneea, acea afecțiune care nu ne dă pace din adolescență și până la menopauză. Am selectat pentru tine cele mai eficiente ingrediente anti-acnee.

 

Substanțele din produsele anti-acnee

În magazine vei găsi o grămadă de produse ce promit combaterea acneei, dar cele mai eficiente trebuie să conțină următoarele ingrediente:

Benzoyl Peroxide. Acesta este considerat a fi campion între multitudinea de ingrediente anti-acnee, fiind capabil să pătrundă adânc în pori pentru a neutraliza bacteria cauzatoare de infecție, fiind totodată și foarte „atent” cu pielea (nu produce iritații, dacă este în concentrații reduse – 2,5-5%).

Acizii Beta-hidroxizi. Îl vei regăsi pe etichete sub numele de acid salicilic și are menirea de a deposeda tenul de celulele moarte ce obturează porii. Este antiinflamator, poate fi folosit în combaterea iritațiilor, iar folosit regulat, are și rolul de a preveni acneea, nu numai de combatere a acesteia. Caută-l pe etichete în concentrații de minim 0,5% dacă ai coșuri din când în când, sau 1-2% dacă te confrunți cu acnee de ceva timp.

Niacinamide. Este un derivat al vitaminei B3 și se regăsește de obicei în produsele anti-îmbătrânire, însă efectul său antiinflamator îl califică și în lupta împotriva acneei.

 

Ingrediente de origine vegetală

Dacă obișnuiești să frecventezi magazinele naturiste, ia-ți neapărat aceste remedii:

Uleiul din arbore de ceai. Acest ingredient este bine-cunoscut pentru capacitatea sa de a combate microbii, de aceea, cel mai bine este să ți-l procuri în stare pură, nu diluat sau amestecat cu alte ingrediente. Este și varianta mai puțin costisitoare…

Argila verde. Este eficientă în reglarea funcțiilor pielii grase și acneice. O poți folosi ca pe o mască, diluând pur și simplu praful în apă călduță. Pentru pori măriți, se recomandă adăugarea sucului proaspăt stors de la o jumătate de lămâie, aceasta din urmă fiind, alături de miere, unul dintre ingredientele extrem de comune în măștile anti-acneice.

 

 

 

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *