Cele mai cool coafuri pentru vara 2018

Ce se mai poartă în materie de coafuri vara aceasta? Am aruncat un ochi pe propunerile hairstiliștilorde la cel mai recent set de Fashion Weeks, și am făcut aici o trecere în revistă a celor mai cool moduri de a-ți aranja părul în această vară.

Wet Look Alternativ

Inspirație: Alexander McQueen, Alberta Ferretti, PreenTimp de realizare: aprox. 20 min

Perfect pentru păr: de orice dimensiune, preferabil ondulat natural, dar ok și drept

Conceptul de wet hair look nu e deloc ceva nou, dar hairstiliștii care au lucrat la crearea look-urilor din prezentările de la Fashion Week pentru sezonul curent, au venit cu noi moduri de a aduce acest trend în actualitate. Și cum actualitatea în modă gravitează în jurul unui look cât mai natural, mai relaxat și mai ușor de compus (nu numai în materie de hairstyle, ci și în materie de modă și machiaje, de altfel), clasicul wet hair capătă un aspect nou.

Mai exact, noul mod cool de a purta un wet look este să pară ca și când te-a prins ploaia pe stradă. Și nici că-ți pasă, ba, mai mult, nici nu te deranjezi să își netezești părul ud.

În show-ul McQeen, modelele au defilat cu șuvițe groase trase peste față, arătând ca și când tocmai au fost prinse pe neașteptate de o ploaie torențială (pentru a transforma ideea în ceva de zi cu zi, poți opta pentru șuvițe mai subțiri).

La Preen, pare că nu numai ploaia s-a ocupat de styling, ci și niște rafale de vând care au purtat tot părul spre o singură parte a capului. Iar la Alberta Ferretti, tot rafalele de vânt năprasnic pare că sunt responsabile pentru șuvițele rebele.

Așadar, dacă vara asta te prinde ploaia, profită pentru a lăsa natura să îți ofere un hairstyling fix în tendințe. Dar nu aștepta după Mama Natură, căci e simplu de realizat chiar de tine un astfel de look. Ai nevoie de un gel de păr cu putere cât mai mare de susținere, pe care să îl aplici cu generozitate, cu ajutorul unui pieptăn, pe părul umed (niciodată pe părul uscat, pentru că te vei alege cu niște șuvițe uscate și cu aspect de paie). Cu ajutorul unui foehn setat pe temperatură rece, poți recrea look-urile “în bătaia vântului”, agitând puțin jetul de aer de jur împrejurul capului.

Elf Look

Inspirație: Aalto

Timp de realizare: aprox. 5 secunde

Perfect pentru păr: cu orice textură, preferabil mediu sau lung

Dacă până de curând era un faux pas să vedem urechi sau chiar și vârfuri de urechi ieșind în lateral prin păr, iată că nu mai e o problemă, ci, dimpotrivă, un trend pe care nu l-am observat nu numai pe podiumuri la Fashion Week, ci și la diverse tipe cool pe Instagram (modele, style stars, etc).

Poate că cineva s-a săturat să își mai piardă vremea verificând dacă are urechile acoperite, sau poate cineva și-a amintit cât de frumoasă era Liv Tyler cu urechi mari ieșind prin păr în Lord of the Rings – nu avem cum să știm exact, dar eu una mă bucur mult că treaba asta e un trend – pentru că durează literalmente câteva secunde să compui acest hairstyle. Dai părul (natural, în care poți aplica ce produse basic folosești zi de zi) după urechi, lăsând în fața fiecărei urechi câte o șuviță.

În vânt

Inspirație: Jonathan Simkhai, Teatum Jones, Vivienne Hu

Timp de realizare: aprox. 40 min

Perfect pentru păr: de orice dimensiune, ondulat sau creț

Vorbeam mai sus despre păr care arată ca și când a fost prins într-o rafală de vânt, și cum acest aspect îl face să arate incredibil de cool și nonșalant.

Pentru a recrea coafurile de mai sus, aplică pe părul umed, abia spălat, un produs pentru volum (spumă) și unul pentru textură sau pentru definire a buclelor. și apoi usucă părul cu capul în jos, cu un uscător de păr cu difuzor. Odată ce e uscat, nu îl pieptăna, ci trece-ți numai degetele prin el de câteva ori pentru a nu strica forma buclelor sau a onduleurilor (după caz). Apoi, cu o perie rotundă cu peri cât mai rigizi, treci peste câteva șuvițe în mod aleator, trăgând peria de la bază spre rădăcină, astfel încât să creezi extra textură și volum (nu te apuca să tapezi părut, căci îți dorești un efect imperfect, cu aer rebel, care nu poate fi obținut cu pieptănul de tapaj). La final, învăluie părul într-un strat fin de fixativ.

Melcișori Nineties

Inspirație: Atshushi Nakashima, Each X Other, Jakubowski

Timp de realizare: aprox. 20 min

Perfect pentru păr: orice tip de textură, preferabil lung, dar ok și mediu

Nu cred că sunt singura care a încercat acest hairstyle după ce a văzut-o pe Gwen Stefani purtând așa ceva către sfârșitul anilor ’90.

Arată ușor copilăresc, ce-i drept, dar tocmai acest vibe jucăuș transformă un astfel de hairstyle într-un statement. Merge de minune cu salopete întregi, stil boiler room (despre care am vorbit și aici) sau cu jeanși, triocu și o jachetă din denim sau piele, pentru a aminti de aerul Nineties.

Pare dificil, dar nu e deloc greu de realizat: împarte părul uscat (peste care au pulverizat inițial un spray texturizant) în șuvițe cam de jumate de centimetru. Ținându-le drept, răsucește-le în spirală, până când iau aspectul unor mini tornade. Apoi, una câte una, răsucește-le spre creștetul capului în forma cochiliei unui melc (ghidează-te după fotografiile de mai sus – nu construi melcii cât mai lați, ci cât mai înalți) și prinde-le la bază cu agrafe subțiri de aceeași culoare cu părul (două agrafe înfipte la baza fiecărui melc, în cruce, ar trebui să țină perfect).

Retro Curls

Inspirație: Antonio Marras

Timp de realizare: aprox. 90 min

Perfect pentru păr: de orice dimensiune, orice textură

M-au cucerit look-urile din show-ul Antonio Marras pentru vara aceasta – o bună parte dintre modele au purtat părul buclat în așa fel încât mi-a adus aminte de permanentul anilor ’80, iar look-ul retro a fost dublat de accesoriile purtate pe cap – eșarfe purtate drept batic sau pălării de paie.

Pentru a crea acest look, este nevoie să apelezi fie la ondulator, fie, cel mai sigur, la bigudiurile stil hot roller – ideea este că buclele trebuie să iasă foarte bine definite (folosește un spray pentru definirea buclelor după ce speli și usuci părul, înainte de a începe etapa de ondulare). La final, nu ai decât să adaugi accesoriul preferat, fie că e o pălărie cu șnur care încadrează fața de-o parte și de alta, un batic sau chiar un turban.

Împletituri neglijente

Inspirație: Jil Stuart, Pree, Vivienne Westwood

Timp de realizare: între 5 minute și 50 de minute, în funcție de câte cozi vrei să împletești

Perfect pentru păr: mediu sau lung, preferabil drept, dar ok și ondulat

Iată o metodă prin care poți aduce o doză de playfulness oricărui tip de look – că e un look basic, cu părul lăsat liber, pe sub care se întrevăd câteva codițe firave și imperfecte, precum în show-ul Jil Stuart, fie că desparți o coadă de cal (prinsă la baza gâtului) în două, iei jumătatea superioară și o împletești, apoi înfășori coada la baza ponytail-ului precum un nod (prins cu o agrafă), așa cum s-a văzut în show-ul Preen, fie, ca în show-ul Vivienne Westwood, împletești cozi de jur împrejurul capului (posibil să ai nevoie de asistență pentru varianta asta) și lași câteva șuvițe subțiri neîmpletite, cărora le aplici tratamentul wet look conform pașilor discutați mai sus în acest material.

Hide It With A Prop

Inspirație: Alexstorm, Tommy Hilfiger

Timp de realizare: aprox. 5 min

Perfect pentru păr: mediu sau lung, ondulat sau drept

Cozoroacele din plastic transparent nu sunt tocmai utile pentru combaterea razelor soarelui. Acel plexi din care sunt realizate nu filtrează razele solare, și nici nu îndeplinesc funcția unei pălării, calota lipsind cu desăvârșire. Totuși, sunt cool, și utilitatea lor devine evidentă când… ai o bad hair day.

Mai exact, când părul nu vrea cu niciun chip să prindă volum, ci stă pleoștit și lipit de cap, abandonează lupta care clar e pierdută, piaptănă părul spre spate, aplică puțină ceară de păr și poartă un cozoroc simpatic. Dacă nu sunt utile la plajă, cozoroacele sunt clar utile în oraș! Și merg cu orice fel de outfit sporty!

Cărarea alternativă

Inspirație: Paco Rabanne, Sachin e Babi, Preen

Timp de realizare: aprox. 10 min

Perfect pentru păr: de orice dimensiune, orice textură

Ai observat vreodată că dacă muți cărarea părului tău, acest lucru parcă schimbă cu totul aspectul fizionomiei? E cea mai simplă și rapidă schimbare de look!

Încearcă, pe părul uscat și coafat, să alegi, cu ajutorul unui pieptene special (cel pentru tapat are în spate un instrument special pentru acest despărțirea părului) o cărare care să pornească cât mai din laterală. Regula generală e ca o cărare în păr să nu pornească mai din exterior decât nivelul pupilei, deci orientează-te în acea zonă. Probabil părul tău va avea tendința să revină la cărarea lui obișnuită, cu care îl porți zi de zi, așa că ar ajuta să fixezi părul cu un strop de ceară și, la final, să pulverizezi un nor fin de fixativ.

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.