Cele mai comune greșeli de skincare pe care le fac femeile

Cu toatele putem face uneori greșeli de îngrijire a pielii, dar unele dintre acestea pot avea consecințe puternice pe termen lung. Am discutat cu dermatologul Dr. Justin Hextall, care ne-a explicat care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac femeile.

Ai o rutină de îngrijire prea complicată

„Aș spune că 50% dintre cei care vin la clinica mea au o rutină de îngrijire a pielii prea complicată, care dăunează barierei pielii și dezechilibrează pH-ul acid natural”, spune dr. Hextall. Problema poate fi cauzată de numărul mare de produse care există pe piață și de dorința oamenilor de a experimenta cât mai multe dintre acestea.

„Vă sfătuiesc să fiți precaute, deoarece văd probleme ale pielii la femei tinere, de 20 și 30 de ani. Acestea sunt o consecință a schimbării și testării de prea multe produse. Sfatul meu este să găsești un produs care funcționeză pentru tine și să îl păstrezi”, mai spune dr. Hextall.

De asemenea, unele produse au nevoie de 6 săptămâni pentru ca efectele lor să fie evidente, deci nu te ajută cu nimic dacă testezi prea multe într-un interval scurt de timp.

Nu adaptezi rutina de îngrijire vârstei tale

Nu există nicio îndoială că pielea se schimbă de-a lungul vieții. Rutina de îngrijire de la 20+ ani ar putea să nu mai funcționeze după ce treci de 30 ani.

După ce împlinim 30 de ani, observăm că pielea devine mai puțin hidratată, iar pentru multe persoane poate fi prima dată când au cu adevărat nevoie de hidratare puternică.

După 40 de ani, pielea începe să reflecte stilul nostru de viață și modul în care ne-am îngrijit. Cele mai comune probleme din această perioadă sunt pierderea fermității pielii, pete și vene vizibile. Acum e timpul să investești în serumuri cu antioxidanți și loțiuni cu SPF ridicat.

Nu acorzi importanță stilului de viață

„Regula de aur pentru o piele sănătoasă este să ai un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și o rutină de îngrijire potrivită”, mai spune dr. Hextall. Cei mai comuni factori care afectează pielea sunt expunerea la raze UV, fumatul, consumul excesiv de alcool, viața la oraș (cu o expunere crescută la poluare) și stresul, mai ales dacă este combinat cu lipsa de somn. Nici cea mai bună cremă hidratantă nu poate inversa efectele acestora.

 

Citește și: Cum păstrezi pensulele de machiaj curate 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Becky Fletcher)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.