Cele mai ciudate ingrediente din parfumuri

Acele ingrediente din parfumuri pe care le simțim adulmecându-le sunt una, dar notele care te fac irezistibilă sunt la origine mai degrabă… respingătoare.

Atunci când spui parfum, te gândești la arome dulci florale, briză oceanică sau fructe zemoase, însă există multe ingrediente din parfumuri care par orice altceva. Ei bine, unele dintre cele mai sexy note au la bază substanțe ce miros de-a dreptul… oribil? Și totul pentru a spori aspectul sexual al unui parfum, după cum spune maestrul parfumier Roja Dove, referindu-se la unele molecule care, în cantități mari, pot mirosi a sulf, transpirație, ba chiar a brânză stricată. Dar atunci când cantități controlate din acestea sunt adăugate într-un parfum, pot da naștere unei arome care-ți poate stârni ceva mai mult decât simțul olfactiv.

Receptorii noștri olfactivi detectează la nivel subliminal aceste molecule dubioase, punându-ți simțul general al mirosului în alertă, pentru ca reacția acestuia la parfum să fie mult mai puternică. Iată care sunt acele ingrediente din parfum care te pot… stârni. 

Animalic

Zibeta/civet, mosc, castoreum – toate aceste substanțe prelevate din secreții ale glandelor unor animale (nici nu încerca să-ți imaginezi!) – sunt de obicei folosite în formă sintetică, nu de la sursă, însă acestea sunt cele care dau o notă electrizantă parfumurilor.

MOSCAT. Givenchy Live Irresistible Blossom Crush EDT, 50 ml, 376 lei

 

Sulfur

Notele de fructe tropicale precum ananasul, pomelo sau guava conțin substanțe sufurice care, izolate, duhnesc a ouă clocite. Parfumului alăturat, însă, ananasul îi dă o notă gurmandă irezistibilă pofticioșilor.

ANANAS. Coach Floral EDP, 90 ml, 419 lei

 

OUD

În doze mari, nota de lemn afumat miroase a grajd sau a brânză cu mucegai albastru. Total opus percepției pe care o vei avea în contact cu parfumul oriental alăturat.

OUD. Eisenberg Rituel d’Orient, 30 ml, 457 lei (Douglas exclusiv)

 

Ambrox

Aroma acestuia aduce a piele sărat-transpirată, însă aplicat pe trup nu maschează, ci accentuează mirosul natural al pielii tale. De aici și ideea că anumite parfumuri îți par atât de familiare…

AMBROX. Kenzo World EDT, 50 ml, 338 lei

 

Indol

Florile albe precum iasomia, gardenia, tuberoza, conțin o moleculă numită indol, care în doze mari poate mirosi absolut îngrozitor, însă dozat cum trebuie (iată cât de complicată e treaba unui parfumier!), înzestează parfumul cu o căldură și o dulceață aparte.

IASOMIE. Chanel Coco Mademoiselle Intense, 50 ml, 629 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.