Cele mai bune tratamente pentru păr uscat

De la măști hidratante la serumuri, află care sunt cele mai bune tratamente pentru părul uscat.

Orice femeie își dorește să aibă un păr frumos și strălucitor, dar îngrijirea acestuia poate fi dificilă dacă ai părul uscat (fie de la natură, fie din cauza vopsirii sau folosirii produselor termice). Iată ce tratamente ar trebui să folosești dacă și tu te afli în această situație.Mască naturală puternic hidratantă

Oricâte minuni ar promite măștile din comerț, nimic nu bate o mască naturală. Cele mai bune sunt uleiul de măsline și cel de cocos. Când aplici o astfel de mască, las-o să acționeze cât mai mult timp posibil: măcar o oră și jumătate, dar de preferat peste noapte.

Citește și: 11 trucuri de frumusețe de la bunica 

Ulei de păr leave-in (serum)

Uleiurile menționate mai sus îți vor ajuta foarte mult părul, însă nu le poți folosi și după ce abia te-ai spălat pe cap – cel puțin dacă nu vrei ca părul său să pară din nou murdar. Cumpără-ți un ulei de păr leave-in și aplică una-două picături pe vârfuri și pe lungimea părului dacă ai părul fin, de lungime medie, și două-trei picături dacă ai părul foarte lung sau creț. Nu aplica niciodată uleiul la rădăcină!

Produse pentru exfolierea scalpului

Părul nu va arăta niciodată bine cât timp scalpul nu e curat și sănătos. Investește într-un produs pentru exfolierea scalpului și vei vedea rezultatele!

Citește și: Sănătatea scalpului. Îngrijirea corectă pentru un păr sănătos 

O alimentație potrivită

Pielea (inclusiv scalpul) se menține sănătoasă printr-o dietă potrivită, iar părul va crește și el sănătos dacă îi oferi nutrienții de care are nevoie. Printre alimentele care ajută părul să fie sănătos se numără somonul, ouăle, nucile, cartofii dulci și lactatele cu un conținut scăzut de grăsime.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.