Cele mai bune 3 fonduri de ten cu acoperire mare

O să vă spun din start că un fond de ten magic, care să aibă toate calităţile de mai sus, nu există. Sau nu există pentru absolut orice femeie, însă avem disponibile variante care se apropie cât mai mult de ideal. Iată câteva recomandări pe care să le luaţi în calcul data viitoare când sunteţi în căutarea unui nou fond de ten.

Dermatocosmetic, potrivit şi pentru tenul sensibil, cu acoperire mare şi aspect natural, ba chiar şi cu SPF35 – Dermablend de la Vichy. Un fond de ten cremă care reuşeşte să se apropie destul de mult de ideal. Dezavantajul său? Este disponibil doar în 4 nuanţe. Poate fi aplicat cu degetele, însă recomandarea mea este să fie aplicat cel mai bine cu un bureţel umezit, pentru ca aspectul să fie cât mai uniform. Pe tenurile mixte rezistă bine şi fără pudră, însă pe tenurile foarte grase aş recomanda fixarea sa cu o pudră, de preferat una pulbere, foarte fină, translucidă.O altă opţiune pentru un fond de ten cu acoperire mare este Double Wear de la Estee Lauder. Acesta este un fond de ten fluid ce poate fi aplicat cu degetele, cu pensula sau cu bureţelul umezit. Are o rezistenţă bună, iar textura fluidă permite ajustare cantităţii încât acoperirea să fie de la medie spre mare, în funcţie de problemele care ar trebui ascuse. Double Wear vine într-o varietate surprinzătoare de nuanţe şi subtonuri, astfel încât este aproape imposibil să nu găseşti nuanţa ideală. Dezavantajul său? Faptul că nu are pompiţă şi trebuie scos din sticluţă cu mare-mare atenţie. 

Din zona cosmeticelor profesionale, dar pe care le putem folosi fără grijă şi în machiajul de zi cu zi – Matte Velvet de la Make Up For Ever. Un fond de ten lichid cu acoperire completă, fără uleiuri, rezistent la apă şi care controlează şi secreţia de sebum. Acoperă imperfecţiuni şi are un finisaj pudrat, pentru cele care preferă astfel de finish. Fiind un produs profesional, este şi el disponibil într-o varietate mare de nuanţe. Poate fi aplicat uşor pentru că flaconul din plastic are un aplicator ce nu permite irosirea produsului. Aplicarea ideală, din punctul meu de vedere se face cu ajutorul pensulei sau a unui burete de machiaj umezit. Dezavantajul său? Nu are SPF.

De reţinut atunci când folosiţi un fond de ten cu acoperire mare:

  • Tenul trebuie să fie bine hidratat şi să nu sufere de descuamare. Majoritatea fondurilor de ten care oferă şi acoperire şi rezistenţă au o cantitate mare de pigmenţi, care vor evidenţia zonele deshidratate.
  • Folosiţi o pudră pulbere pentru fixare. De preferat una translucidă, care să nu modifice deloc nuanţa fondului de ten. 
  • Nu aplicaţi din start o cantitate mare de fond de ten. Începeţi aplicarea din centrul feţei spre exterior, în strat subţire. Pe zonele problematice, cu imperfecţiuni sau cu pori foarte dilataţi, optaţi mai degrabă pentru aplicare prin tapotare, nu printr-o mişcare de ştergere.

Tu ce fond de ten foloseşti?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.