Cele (doar) 5 pensule necesare pentru machiaj

Iată cele 5 pensule de care ai nevoie și cum să le mânuiești ca o profesionistă, astfel încât să nu mai ai nevoie de altele.

 

Pensula tăiată în unghiPensulele mici, retezate pe diagonală sunt făcute pentru a aplica fidel un fard de pleoape sau un tuș lichid pe conturul pleoapelor. Însă pot fi folosite cu succes și pentru a contura sprâncenele cu pudra special concepută în acest sens.

 

Urban Decay Perversion Angled brush, 82 lei (exclusiv la Sephora) Pensula pentru fard
Urban Decay Perversion Angled brush, 82 lei (exclusiv la Sephora)

Pensula pentru fard

Pensulele pufoase cu vârful rotunjit sunt perfecte pentru aplicarea fardului de pleoape. Folosește-le pentru a întinde și estompa culoarea de pe pleoape, pliurile ochilor și pentru a-ți crea un smoky eye perfect. Ține la îndemână una curată pentru a corecta și estompa ceea ce ai aplicat cu cealaltă.

Paese Eyeshadow brush, 38 lei
Paese Eyeshadow brush, 38 lei

Pensula pentru fond de ten

Acestea pot fi de mai multe mărimi sau forme. Oricare ar fi alegerea ta, cea mai eficientă metodă este aplicarea unei cantități mici de fond de ten (cam cât o monedă de 5 bani) în centrul feței/pe nas, pe care să o întinzi apoi spre extremități, folosind pensula. Curăță bine pensula de fond de ten după fiecare utilizare,deoarece umiditatea favorizează dezvoltarea bacteriilor.

e.l.f Pointed foundation brush, 22 lei
e.l.f Pointed foundation brush, 22 lei

Pieptenele pentru sprâncene

Perie și separă sprâncenele cu acest pieptene; acesta este, însă, potrivit și pentru a-ți separa genele după ce-ai aplicat mascara. Totodată, îl poți împroșca cu fixativ pentru a-ți culca firele rebele, cu condiția să îl cureți bine după (nu ai vrea să îți ajungă fixativ în ochi, crede-mă!).

Sephora Eyebrow comb, 63 lei
Sephora Eyebrow comb, 63 lei

Pensula pentru pudră

În general, este folostă doar pentru a aplica pudră sau blush, ba chiar și bronzer. Cu cât este mai mare, cu atât colectează o cantitate mai mare de pudră, iar pentru a distribui surplusul uniform este suficient să sufli în vârful pensulei o dată înainte să aplici pulberea pe față. O poți spăla săptămânal.

Real Techniques Tapered powder blush, 125 lei
Real Techniques Tapered powder blush, 125 lei
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.