Cele 5 greșeli banale de machiaj care te fac să arăți ieftin

Produse de makeup expirate, conturul pentru buze aplicat greșit sau o nuanță nepotrivită a fondului de ten – sunt numai câteva dintre greșelile de machiaj care trebuie evitate cu orice preț. În caz contrar, machiajul tău va arăta urât și ieftin, iar efectul va fi amplificat de camera telefonului mobil, atunci când faci poze și selfiuri.

  • Folosești produse de machiat expirate

Ca fiecare produs pe care îl găsești pe piață, și cele destinate machiajului au o dată la care expiră. Dacă ai în trusă produse de makeup expirate, cel mai bine ar fi să le arunci imediat. Pe lângă faptul că își pierd din eficiență – mascara face cocoloașe și încarcă urât și inutil genele, fardurile se strâng în colțurile ochilor și curg, acestea pot cauza iritații ale pielii și chiar infecții la nivelul ochilor. În plus, este ușor să-ți reînnoiești arsenalul de produse când dai peste truse de machiaj ca acestea, de o calitate superioară și la cele mai bune prețuri de pe piață, într-o varietate de culori și nuanțe.  • Aplici bronzer-ul peste tot

Pudra specială cu efect de bronz este perfectă pentru a oferi tenului o nuanță frumoasă și o luminozitate aparte. Aplicat însă peste tot și în cantități mari, va crea impresia că porți o mască. Iar dacă nu era de ajuns, acesta mai are și particule fine care strălucesc în lumină. Deci ai grijă cât de mult și mai ales în ce zone îl aplici.

  • Folosești un creion pentru conturul sprâncenelor

Atunci când folosești un creion pentru a contura sprâncenele și a umple posibilele goluri din acestea, aspectul obținut va fi unul urât, ieftin și deloc natural. Schimbă-l cu o pudră de contur pentru sprâncene și o pensulă de machiaj specială, care te va ajuta să obții un look perfect natural.

  • Folosești fondul de ten greșit

Nimic nu creează un efect mai urât decât un fond de ten ales și aplicat greșit. Cel care dă impresia că porți o mască ce se termină brusc la nivelul mandibulei. Aplică fondul de ten și pudră și pe gât și folosește un burețel cu ajutorul căruia să realizezi o trecere frumoasă de la fondul de ten la pielea ta. Foarte important este să alegi și un primer care să se potrivească cu fondul de ten. Așadar, nu combina unul pe baza de silicon, cu un fond de ten pe bază de apă sau invers. Mare atenție și la nuanța fondului de ten. Acesta se testează pe mandibulă, nu pe încheietura mâinii.

  • Folosești creion de contur pentru buze și îl aplici greșit

O obsesie a femeilor de azi, buzele mai pline pot fi obținute cu ajutorul unui creion de contur. Atunci când alegi să îți conturezi buzele, însă, creionul trebuie aplicat pe toată suprafața lor, pentru că rujul se va șterge inevitabil. Dacă nu faci asta, atunci când rujul va dispărea de pe buze, conturul, mult mai rezistent la transfer, se va vedea foarte urât.

 

Evită cele cinci greșeli de makeup de mai sus, pentru un machiaj impecabil în fiecare zi. Iar dacă ai nevoie de o sursă de inspirație pentru un look de seară spectaculos, poți învăța aici cum să-l realizezi în mod corect.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu elf

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.