Ce utilizari cosmetice are sarea?

Cheltuim sume enorme pe tot felul de creme şi alte produse de îngrijire ce promit să facă minuni, însă fiecare dintre noi avem în casă banala sare… care poate că nu este atât de banală! Folosind simpla sare de bucătărie, ne putem face propria mască de faţă, toner, body scrub, tratament anti-mătreaţă şi multe altele.

Iată cum poţi folosi sarea de bucătărie ca produs cosmetic:

Mască pentru piele sensibilă

Atât sarea, cât şi mierea, au proprietăţi anti-inflamatorii care calmează iritaţiile pielii şi o calmează. De asemenea, păstrează pielea hidratată şi te scapă de excesul de sebum. Amestecă două linguri de sare cu patru linguri de miere şi aplică pe ten, lăsând să acţioneze în jur de 10-15 minute. Înainte să ştergi, aşează pe faţă un prosop de baie umed şi cald, lasă-l 30 de secunde, apoi curăţă bine tenul.Body scrub

Sarea este un exfoliant natural blând cu pielea, făcând-o mai fină. Pentru a face un body scrub, amestecă un sfert de cană de sar cu jumătate de cană de ulei de măsline şi aplică amestecul la duş, folosind mişcări circulare.

Tratament anti-mătreaţă

În timp ce exfoliază scalpul, acest tratament stimulează circulaţia sângelui pentru o piele mai sănătoasă, iar ingredientele absorb excesul de sebum. Împarte părul în şuviţe şi presară 1-2 linguri de sare pe scalp. Cu degetele umede, masează-ţi pielea timp de 10-15 minute, apoi foloseşte şamponul şi balsamul obişnuite.

Tratament pentru albirea dinţilor

Alături de bicarconatul de sodiu, sarea te ajută să îţi albeşti dinţii şi să scapi de pete. Amestecă o linguriţă de sare  cu două linguriţe de bcarbonat de sodiu şi spalăţi dinţii aşa cum faci de obicei. Dacă nu îţi place gustul, pune şi foarte puţină pastă de dinţi.

Apă de gură

Sarea acţionează ca un dezinfectant, ucigând bacteriile care pot cauza respiraţia urât mirositoare şi gingivita. Amestecă jumătate de linguriţă de sare cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi un sfert de ceaşcă de apă până când sarea se dizolvă, apoi foloseşte ca pe oricare altă apă de gură.

Tratament pentru unghii

Dacă vrei să ai unghii sănătoase, amestecă o linguriţă de sare, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de zeamă de lămâie şi jumătate de ceaşcă de apă caldă într-un bol mic. Înmoaie-ţi unghiile în acest amestec şi ţine-le acolo timp de 10 minute, apoi clăteşte. În acest fel, cuticulele tale vor fi mai moi, iar unghiile mai puternice datorită sării, iar zeama de lămâie şi bicarbonatul te vor scăpa de unghiile îngălbenite.

Tu în ce alte moduri mai foloseşti sarea?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.