Ce utilizari cosmetice are mierea?

Cele mai multe dintre noi aruncăm banii pe tot felul de produse cosmetice scumpe care promit minuni dar care, din păcate, nu funcţionează atât de bine precum ne-am fi dorit. Însă avem prin casă tot felul de lucruri care ne pot ajuta să economisim bani şi să ne păstrăm frumuseţea, dar nu le folosim. Ce-ai zice să schimbăm asta?

Iată câteva dintre cele mai cunoscute utilizări cosmetice ale mierii, 100% eficiente!COSMO tip: Când cumperi miere, alege una care nu a fost prelucrată termic sau pasteurizată. Aceasta conţine mai mulţi antioxidanţi şi enzime.

Mască de faţă hidratantă 

Mierea atrage umezeala din aer în piele şi asigură pastrarea sa în straturile pielii, unde este nevoie cel mai mult pentru a hidrata. Pentru o hidratare de durată, întinde pe faţa curată o linguriţă de miere cu vârf şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte faţa cu apă călduţă şi ai terminat!

Soluţie pentru pori curaţi

Enzimele din miere curăţă pielea şi ajută porii să rămână curaţi. În plus, proprietăţile sale antibacteriene previn acumularea de bacterii ce pot duce la dezechilibrul pielii şi la apariţia coşurilor sau a punctelor negre. Pentru o curăţare eficientă a tenului, amestecă o linguriţă de miere cu două linguriţe de ulei de jojoba sau ulei de nucă de cocos până când amestecul este consistent. Aplică pe faţa curată şi masează uşor cu mişcări circulare, evitând zona ochilor. Clăteşte cu apă călduţă.

Exfoliant pentru piele sensibilă

Cum am spus şi mai sus, mierea este plină de antioxidanţi şi enzime, dar şi de alţi nutrienţi care grănesc, curăţă şi hidratează pielea. Amestecând-o cu bicarbonat de sodiu, care este un exfoliant delicat, creezi un scrub perfect pentru tenul sensibil. Amestecă două linguriţe de miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi freacă uşor pe faţa umedă, folosind imşcări circulare. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Estompează cicatricile

Mierea deschide nuanţa pielii, iar proprietăţile sale anti-inflamatorii şi antibacteriene ajută la reducerea apariţiei cicatricilor şi regenerează ţesutui. În acelaşi timp, proprietăţile sale hidratante ajută la regenerarea celulelor pielii, iar masajul blând va îmbunătăţi circulaţia sângelui. Amestecă o linguriţă de miere cu una de ulei de măsline, aplică pe zona afectată şi masează cu vârfurile degetelor timp de două minute. Pune un prosop fierbinte pe piele şi lasă-l până se răceşte. Repetă zilnic.

Tratament pentru acnee

Mierea are proprietăţi antibacteriene şi antifungice care contracarează bacteriile care pot duce la erupţii pe ten. De asemenea, proprietăţile sale anti-inflamatorii calmează roşeaţa şi iritaţia. Aplică puţină miele pe zonele cu probleme şi las-o să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte-o cu apă caldă.

Cremă hidratantă pentru cuticule

Dacă ai probleme cu cuticulele uscate, mierea este produsul cel mai potrivit pentru tine. Amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de oţet de mere (catifelează pielea şi echilibrează PH-ul acesteia), masează cuticulele, apoi lasă să acţioneze 10 minute şi clăteşte.

Tu ce alte utilizări cosmetice ale mierii cunoşti?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.