Ce trebuie sa stii inainte sa iti tunzi parul din nou

Majoritatea femeilor îşi doresc un păr cât mai frumos şi lung, motiv pentru care investesc în produse de styling şi îl tund cât mai rar, pentru a ajunge la lungimea dorită. Aceasta este, bineînţeles, o greşeală foarte mare, pentru că este nevoie ca părul să fie tuns ocazional pentru a fi sănătos. Trebuie să ştii însă câteva lucruri despre tunsul corect.

Dacă îţi tai părul des, nu creşte mai repede

Mitul acesta nu are nicio bază reală, pentru că vârfurile părului nu influenţează cu nimic foliculii piloşi ai firelor de păr, care determină cât de repede creşte părul. Tunsul vârfurilor doar menţine părul sănătos.

Nu îţi spăla părul înainte să îl tunzi

Nu are rost să îţi speli părul înainte să te tunzi (decât dacă este foarte murdar, bineînţeles), pentru că oricum îl vei spăla după tuns. Nu are rost să usuci cuticulele de două ori.

Nu te tunde des

Nu este nevoie să te tunzi la 6-8 săptămâni aşa cum susţin unii că ar fi mai sănătos. Firul de păr începe să se despice la 3-4 luni, deci atunci ai nevoie să tai vârfurile. Dar cel mai bine este să îţi observi părul, poate că ai nevoie să îl tunzi mai des sau mai rar, nu există o regulă  pe care trebuie să o urmezi.

Dacă te tunzi singură, investeşte în produse de calitate

În cazul în care preferi să te tunzi singură acasă, este de preferat să cumperi o foarfecă de calitate superioară şi, eventual, nişte agrafe folosite special pentru tuns. Ai grijă, totuşi! Tunde-te singură doar dacă este vorba de vârfuri, nu face experimente pe care le vei regreta după.

Poartă o bluza într-o culoare contrastantă

Fie că te tunzi la salon sau acasă, poartă o bluză într-o culoare constrastantă cu cea a părului. În felul acesta, vei vedea mult mai bine rezultatul final.

Firele despicate urcă pe lungimea părului

Este foarte important să tunzi vârfurile pentru ca părul tău să arate sănătos, iar dacă nu o faci la timp, firul se despică şi se tot despică până când nu mai vorbim doar de vârfuri despicate.

Balsamul, masca şi uleiul de păr nu repară vârfurile despicate

Odată ce un fir de păr a început să se despice, trebuie tăiat; nu există niciun produs care să îl repare. Rolul acestor produse este unul regenerant şi fac părul mai uşor de periat şi de coafat, dar în niciun caz nu repară prin minute vârfurile despicate.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.