Ce trebuie sa stii despre primer

Pe scurt, primer-ul este o bază pentru machiaj, o cremă sau loţiune care se aplică înaintea altor produse cosmetice pentru a îmbunătăţi acoperirea acestora şi pentru a le face să reziste mai mult timp.
 
Există mai multe tipuri de primer: pentru toată faţa, pentru ochi, pentru buze sau chiar pentru gene. În mare, fiecare funcţionează cam la fel, însă există mici diferenţe.
 
Primer-ul pentru faţă funcţionează şi ca o cremă hidratantă, însă face mai mult de atât: netezeşte tenul, reglează producţia de sebum şi corectează micile imprefecţiuni ale tenului. La fel ca atunci când cumperi fond de ten sau corector, şi în cazul primer-ului trebuie să ţii cont de tipul tău de piele (normală, uscată sau grasă). Produsul se aplică într-o cantitate foarte mică, cât o boabă de mazăre, cu o pensulă de machiaj, un bureţel sau chiar cu degetele – important este să fie aplicat uniform.
 
Primer-ul pentru ochi este asemănător, însă este creat special pentru această zonă. Acesta uniformizează zona pleoapei, reduce producţia de sebum, intensifică nuanţa fardului şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte longevitatea acestuia.
 
Personal sunt cea mai mare fană a primer-ului pentru ochi şi este unul dintre produsele cosmetice pe care le-am adorat de la prima utilizare. Dacă şi tu ai tenul gras, cu siguranţă ştii cât de neplăcut este ca după o oră-două machiajul tău să fie ruinat pentru că fardul s-a strâns în pliul pleoapei. Ei bine, dacă foloseşti o bază de machiaj, vei arăta bine şi după o seară de club!
 
Cât despre primer-ul pentru gene, acesta este de regulă transparent şi promite să îngroaşe sau lungească genele înainte de aplicarea rimelului. De asemenea, ajută rimelul să rămână pe gene, fără să se întindă. Unele firme pretind şi că produsul îmbunătăţeşte starea genelor.
 
Şi a mai rămas primer-ul pentru buze, care ajută buzele să fie pregătite pentru ruj, lip gloss sau lipstain: acestea devin mai netede, iar culoarea se păstrează mai mult timp. Ţine minte: este recomandat să exfoliezi buzele înainte de aplicarea primer-ului, pentru cele mai bune rezultate.
 
Există, bineînţeles, numeroase tipuri de primer, ce conţin sau nu diferite ingrediente, care au sau nu miros, care au sau nu factor de protecţie solară etc. Citeşte cu atenţie lista de ingrediente înainte să cumperi, testează mai multe produse şi vei găsi cu siguranţă podusul potrivit pentru nevoile tale!

1 comentariu
  1. Primerul pentru machiaj chiar poate face minuni, adica am o prietena care il foloseste intotdeauna si pare ca are mai putine pete decat am eu cand ma dau cu BB Cream. Avand in vedere ca am zis ca reduc numarul si cantitatea de produse aplicate pe ten exclusiv, incerc sa nu cad in mirajul unui primer.
    Insa da, cu siguranta as folosi primerul pentru gene. Stiti unul care face genele sa fie mai dese?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.