Ce trebuie sa stii despre machiajul semi-permanent

Orice femei şi-ar dori să arate mereu ca scoasă din cutie, chiar şi atunci când abia s-a trezit din somn. Machiajul ochilor, al buzelor şi conturarea sprâncenelor ne ocupă destul de mult timp din viaţă, aşa că din ce în ce mai multe femei aleg să apeleze la machiajul semi-permanent.

Dacă te-ai gândit şi tu să încerci machiajul semi-permanent, trebuie să ştii câteva lucruri despre acesta.Ce este de fapt machiajul semi-permanent şi cum se realizează?

Machiajul semi-permanent se realizează prin tatuare, specialistul de la salonul la care apelezi introducând pigmenţi coloraţi în straturile superioare ale epidermei. 

Se foloseşte atât pentru conturarea şi/sau colorarea buzelor, conturarea pleoapelor sau a sprâncenelor, cât şi pentru a ascunde sau a crea aluniţe sau în cazul reconstrucţiilor postoperatorii.

În funcţie de ce îţi doreşti, intervenţia poate dura până la 3-4 ore. La fel ca în cazul unui tatuaj obişnuit, procesul de vindecare durează aproximativ o săptămână.

Cât timp rezistă machiajul semi-permanent?

În funcţie de tipul de pigment folosit şi de cât de adânc este acesta introdus în piele, de toleranţa organismului la produs, dar şi de reacţia acestuia, acest tip de machiaj rezistă între 1 şi 3 ani. Asemănător unui tatuaj temporar, machiajul se va duce uşor-uşor în timp, nu va dispărea dintr-o dată.

Cât costă machiajul semi-permanent?

Preţul variază în funcţie de salonul la care mergi, de produsele folosite, dar şi de ce anume îţi doreşti să îţi faci. În general, va trebui să scoţi din buzunar între 100 şi 300 euro.

Ce avantaje şi dezavantaje există?

Principalul avantaj al machiajului semi-permanent este că nu vei mai pierde atât de mult timp fardându-te. Sigur, nu se pot realiza machiaje complexe şi dramatice, dar vei putea avea buze mereu colorate, sprâncene conturate perfect sau chiar un contur de tip cat eye la ochi. Nu va trebui să îţi refaci mereu machiajul în timpul zilei şi nu va trebui să îţi mai faci griji atunci când mergi la piscină.

De asemenea, acest timp de machiaj este potrivit şi persoanelor cu ten sensibil, care sunt alergice la diferite produse cosmetice.

Pe de altă parte, există şi câteva dezavantaje. Chiar dacă durerea este suportabilă, la fel ca în cazul unui tatuaj, pentru persoanele sensibile nu va fi chiar floare la ureche, mai ales că se lucrează pe zone sensibile precum buzele sau linia genelor.

Apoi, este foarte important să fie folosiţi pigmenţi de calitate, pentru ca nuanţele folosite să nu se schimbe. Multe femei aleg salonul după preţul mic, dar se trezesc apoi că nuanţa maro folosită la ochi a devenit roşiatică sau cea neagră a devenit albastră. 

Dacă vrei să încerci şi tu machiajul semi-permanent, îţi recomandăm să te programezi pentru o consultaţie la mai multe saloane, pentru a pune cât mai multe întrebări şi pentru a face alegerea corectă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.