Ce tipuri de acnee exista?

Acneea este o afecţiune foarte des întâlnită în rândul adolescenţiilor, dar şi mulţi adulţi se confruntă cu ea. Această problemă a pielii ne face să fim complexate, ne scade încrederea în noi şi dorim să o ascundem cât mai bine de privirile celor din jur.

Acneea se manifestă sub diferite forme, unele mai neplăcute decât altele. Există comedoane deschise (cunoscute cel mai bine sub numele de puncte negre), comedoanele închise (punctele albe), leziuniile roşii purulente (clasicele coşuri), dar şi formaţiuni mai profunde (chisturi).Cauze banale pentru care apar cosuri

De regulă, această afecţiune este prezentă pe faţă, însă la multe persoane poate apărea şi pe spate sau piept.

Cum apare acneea?

Există mai multe cauze care duc la acnee, motiv pentru care dacă te confrunţi cu această problemă este recomandat săfaci întâi o vizită medicului dermatolog şi abia apoi să începi să cauţi tot felul de tratamente scumpe care este posibil să nu funcţioneze în cazul tău.

Cele mai comunne cauze ale acneei sunt:

  • hormonii (din acest motiv acneea apare la pubertate);
  • factorii genetici;
  • anumite alimente (citeşte acest articol pentru a afla ce alimente trebuie să eviţi);
  • anumite produse cosmetice;
  • anumite medicamente.

Din fericire, acneea poate fi tratată, însă este necesar să ne îngrijim corect pielea, să evităm să ne stoarcem singure coşurile, mai ales într-un mod brutal, să evităm excesul de machiaj şi, bineînţeles, să tratăm cauza.

Ce trebuie să ştii despre fiecare tip de acnee?

Aşa cum am spus mai sus, există mai multe tipuri de acnee. Punctele negre se găsesc cel mai des în zona T (pe frunte, nas şi bărbie) şi apar din cauza astupării poriilor cu sebum şi piele moartă. Din fericire, se pot extrage uşor, însă este important să o faci într-un mod igienic.

Punctele albe (cunoscute şi sub numele de puncte de grăsime), sunt tot un amestec de sebum şi piele moartă care astupă porii, însă de data aceasta sunt ieşite în afară. Apar cel mai des în zona ochilor şi pe obraji, dar le putem găsi şi pe frunte, piept sau gât. Sunt dificil de scos, fiind nevoie de ajutorul unui specialist care le va înţepa cu un ac steril, va folosi un peeling sau lumina pulsată.

Cosmetice pentru tenul acneic

Coşurile sunt cea mai comună formă de acnee şi sunt uşor de stors, însă trebuie să faci acest lucru cu mare grijă pentru a nu te inflama mai mult. În acest fel, în loc să scapi de uncoş micuţ, acesta va deveni mai mare şi mai urât, iar în unele cazuri poate lăsa şi cicatrice.

Chisturile sunt probabil cea mai urâtă formă de acnee. Sunt mari, dureroase, adânci şi se vindecă de la sine foarte greu. Nu sunt prea uşor de scors şi, în cele mai multe cazuri, nu vei face decât să iriţi mai mult zona şi să obţii o frumoasă cicatrice.

Oricât de mult am vrea să nu ne confruntăm cu acneea, multe dintre noi trecem prin perioade în care aceasta apare. Din fericire, problema poate fi tratată (mai simplu sau mai greu, în funcţie de cât de gravă este problema).

Aşa cum am spus şi mai sus, primul pas este vizita la dermatolog. Acesta va determina cauza apariţiei, îţi va propune un tratament şi îţi va da sfaturi utile pentru a scăpa de acnee cât mai repede.

1 comentariu
  1. Am avut probleme grave cu acnee, mult timp. Un medic dermatolog mi-a recomandat sa incet sa folosesc produsele naturale de la Vervory si ii multumesc si acuma. Au fost eficiente, m-au scapat de cosuri, acnee.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.