Ce te face frumoasă?

Ce ne face, de fapt, frumoase? COSMO nu crede că un chip perfect simetric este răspunsul!

Poate că ai dat și tu zilele acestea de articole cu titlul „Cele mai frumoase femei din lume potrivit științei”. Acest top a fost făcut de cercetători de la Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery din Londra, care consideră că simetria feței este cea care determină în mod universal frumusețea.

Din fericire, noi nu vedem lucrurile așa și nici tu nu ar trebui să o faci!

În primul rând, frumusețea este un concept pe care fiecare persoană îl înțelege altfel și care se schimbă mai mult sau mai puțin odată la câțiva ani. În Renaștere, de exemplu, femeile grase erau considerate cele mai frumoase, însă în epoca victoriană toată lumea purta corsete, pentru o siluetă de viespe. Prin anii ’30-’50, femeile cu sâni și șolduri mari erau cele mai apreciate, însă prin anii ’60 și mai ales în anii ’90 au început să fie considerate atrăgătoare femeile cât mai slabe, cu un look anorexic.

În urmă cu câțiva ani, circulau pe internet două poze foarte interesante. Ambele conțineau câteva sute de fotografii cu persoane frumoase, respectiv urâte. Din colajul cu persoane „urâte” nu îți puteai da seama de mare lucru, însă în colajul cu persoane „frumoase” se vedea clar un singur chip. De ce? Pentru că persoanele care sunt considerate frumoase au o figură simetrică, nasul trebuie să aibă o anumită dimensiune, ochii o anumită formă etc. Astfel, toate persoanele frumoase arătau aproape la fel, nu exista diversitate. Și de ce ne-am dori asta?

Iată ce credem noi că te face, de fapt, frumoasă:

Ai corpul sănătos, tonifiat

Indiferent dacă ești mai slabă sau mai plinuță, trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Alege să ai un stil de viață sănătos (alimentație echilibrată, sport de cel puțin 3 ori pe săptămână etc) și ai grijă de corpul tău! Nu trebuie să ai dimensiuni de fotomodel pentru a avea un corp frumos, acesta trebuie doar să fie sănătos și tonifiat.

Te îngrijești

O persoană care este mereu curată, care miroase bine, este cât de cât aranjată (nu e musai să petreci o oră pe zi cu machiajul și coafura), poartă haine curate, care i se potrivesc, își vopsește părul suficient de des încât să nu aibă rădăcini de 5 cm… este o persoană frumoasă.

Ești inteligentă

Cât de bine ar arăta o femeie, dacă este incultă, ignorantă, necitită și înceată la minte… își pierde din farmec. Din fericire, nu trebuie să te naști un geniu, poți învăța lucruri noi și îți poți antrena creierul pe tot parcursul vieții.

Ești carismatică

Ia o persoană „urâtă”, fă-o carismatică și toată lumea o va considera frumoasă. În schimb, cine ar vrea să aibă treabă cu o femeie atrăgătoare, dar nesuferită?

Ceea ce te face deosebită

Fiecare dintre noi avem acel ceva care ne face deosebiți. Nu lua asta ca pe un defect, nu trebuie să fii la fel ca toți! Exact ce te face să ieși în evidență e ce te face frumoasă.

Tu cum crezi că ar trebui să fie o femeie pentru a fi frumoasă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.