Ce sunt dermatocosmeticele?

Cum ar fi dacă pe lângă cosmeticele obişnuite care au rol de înfrumuseţare am avea nişe cosmetice speciale, cu proprietăţi terapeutice, menite să ne menţină pielea sănătoasă? Ei bine, există. Ele se numesc dermatocosmetice şi nu conţin coloranţi sau parfumuri sau alte substanţe care ar putea dăuna pielii în vreun fel. Nu este minunat că ne putem bucura de nişte produse care sunt capabile să trateze probleme ale scapului, părulu şi pielii şi care acţionează ca şi cosmetice şi ca produse medicale simultan?

Dermatocosmeticele în farmacii

Există o idee greşită cum că orice produs cosmetic care să găseşte în farmacii este dermatocosmetic. Orice producător de cosmetice ar dori să îşi vadă produsele expuse şi vândute în farmacii pentru că împrumută practic credibilitatea acestor magazine. Ca şi consumatoare, considerăm că tot ceea ce vinde o farmacie este nu doar calitativ dar şi foarte sănătos şi indicat pentru organismul nostru. În fond, industria farmaceutică nu ne-ar face rău niciodată, aşa-i? În realitate, dermatocosmeticele nu sunt definite în funcţie de locul unde se comercializează, ci mai degrabă prin faptul că acţionează ca nişte medicamente.

Dermatocosmeticele sunt lansate pe piaţă după un proces intens de cercetare şi dezvoltare care presupune o colaborare strânsă cu medici dispuşi să rezolve probleme ce ţin de îngrijirea noastră. Probabil ai auzit deja de brandul Ivatherm. Produsele Ivatherm, asemeni celor Avene sau Vichy sunt realizate pe baza apei colectate din Izvoarele termale de la Băile Herculane. Mai mult, se consideră că apa termală este, în general, ingredientul minune care face dermatocosmeticele să fie atât de benefice pentru pielea noastră.

O piele mai frumoasă

Practic, dermatocosmeticele sunt indicate în detrimentul cosmeticelor simple pentru a avea o piele mai frumoasă şi mai sănătoasă deoarece sunt capabile să influenţeze mecanismele biologice ale pielii. Cu toate acestea, există dermatocosmetice realizate special pentru a trata problemele scalpului şi pentru a menţine părul sănătos. Trebuie să începem prin a menţiona că dermtocosmeticele nu conţin ingrediente ce ar putea irita pielea în vreun fel. Ele acţionează şi ca antioxidanţi şi se recomandă femeilor indiferent de tipul de ten pe care îl au. Atunci când ai o piele sensibilă, dermatocosmetice te ajută să îţi păstrezi frumuseţea naturală.

Machiajul dermatocosmetic

Industria dermatocosmeticelor s-a extins până la apariţia unor produse de machiaj speciale pentru tenul sensibil, cum ar fi fonduri de ten, farduri minerale şi până la balsam de buze. Deoarece parfumul şi parabenii sunt considerate ingrediente nocive în industria cosmetică, dermatocosmeticele nu conţin aceste ingrediente şi se bazează pe ingrediente cât mai naturale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.