Ce se intampla cand nu iti speli parul des

Unele femei evită să își spele părul prea des, dar există anumite probleme ce pot apărea în acest caz.

Se spune că nu e bine să îți speli părul prea des, însă în niciun caz nu trebuie să o faci prea rar. Iată ce se întâmplă când nu îți speli des părul.

Îngrijirea părului: detaliile care fac diferența

Atunci când folosești des șampon uscat între spălări, murdăria se strânge pe scalp, iar acesta va avea un aspect neplăcut. Este necesar să ne curățăm bine scalpul pentru a-și păstra aspectul sănătos. E ok să folosești șampon uscat din când în când, dar nu evita să îți speli părul prea mult timp!

De asemenea, și părul tău va începe să arate urât. Sebumul, praful și murdăria nu dispar singure, deci firele de păr vor deveni din ce în ce mai încărcate.

#SilverHair, trendul care (încă) rezistă!

Apoi, te vei confrunta cu mâncărime, iar scărpinatul în exces afectează scalpul și foliculii firului de păr, deci va părea că ai mătreață. Această problemă se agravează în sezonul rece, când scalpul este mai predispus la uscare.

Începe să miroasă ciudat. Pielea de pe cap este ca pielea de pe restul corpului – sebumul atrage bacnerii, iar acestea îți vor face părul să miroasă urât. Din fericire, șamponul uscat absoarbe uleiul și neutralizează mirosurile neplăcute, însă am discutat ceva mai sus despre de ce nu e ok să îl folosești prea des.

Părul tău nu va mai avea volum. Fiind plin de tot felul de produse, părul va ajunge să stea lipit de cap… iar dacă încerci să folosești și mai multe produse pentru a rezolva problema, o agravezi.

InstaTrend: #HalfBun – coc pe jumătate

Părul devine lipsit de strălucire. Părul murdar este plin de particule de praf, care acoperă strălucirea natural a firelor de păr. De asemenea, nici culoarea nu va mai părea atât de intensă. Din acest motiv este important să folosești și balsam de păr și să te clătești cu apă cât mai rece – cuticulele vor fi mai netezite, iar părul va avea un aspect mai sănătos.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.