Ce sa faci pentru a nu-ti mai roade unghiile

By  | 

Iată cum să scapi de acest obicei prost, pentru a avea acele unghii lungi și puternice la care ai visat întotdeauna.

Spre deosebire de alte obiceiuri proaste, rosul unghiilor nu îți aduce nicio satisfacție. Află cum să te oprești chiar acum!

Identifică ce te face să îți rozi unghiile. Să „te oprești din a-ți roade unghiile” e mai ușor de zis decât de făcut. Pentru început, trebuie să îți dai seama exact de ce o faci. Ești stresată? Ești nervoasă? Ești plictisită? În loc să-ți rozi unghiile poți practica yoga, poți asculta un podcast, poți sări coarda 5 minute, te poți da cu cremă hidratantă etc.

Tips & tricks pentru manichiura, in functie de forma unghiilor

Fă-ți o manichiură cu gel. Se spune că ai nevoie de 21 de zile pentru a scăpa de un obicei prost, iar manichiura cu gel durează în jur de 3 săptămâni, deci testează teoria! Cu siguranță nu vei vrea să strici unghii atât de frumoase!

Du-te des la manichiură. Dacă unghiile tale vor arăta bine (și da, și unghiile scurte pot arăta atât de bine!), nu vei vrea să le strici, indiferent dacă sunt sau nu cu gel. Fă-ți diferite modele și admiră-le în loc să le rozi.

Solutii pentru toate problemele unghiilor

Înlocuiește acest obicei prost cu unul bun. Introdu în viața ta un obicei nou care să îl înlocuiască pe acesta. De exemplu, pilește-ți unghiile în fiecare dimineață și ia suplimente pentru unghii sănătoase și puternice.

Roagă-ți prietenii să te ajute. Discută despre această problemă și cu prietenii, familia sau partenerul, pentru ca aceștia să te oprească de fiecare dată când te prind că îți rozi unghiile.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *