(P) Ce pensule nu trebuie să-ți lipsească din trusa de machiaj

Credem că toți ne-am aflat în situația în care ne-am dorit să realizăm un machiaj precum cel din tutorialele cu celebrități, însă, de multe ori rezultatul pe propria piele diferă. De ce? Mulți dintre noi nu acordăm importanța „ajutoarelor” în machiaj, respectiv pensulelor, burețeilor etc, al căror rol însă este definitoriu în obținerea unui aspect final frumos. Nu trebuie să dăm fuga și să umplem un coș cu pensule, însă este important să avem câteva, de baza, pentru realizarea diferitelor tipuri de machiaje. Specialiștii Profihairshop ne-au explicat care sunt pensulele pe care trebuie să le ai în trusă și care îți vor fi de ajutor în cele mai multe situații.

Pensula pentru fond de tenFondul de ten tip cremă/fluid trebuie aplicat cu o pensulă profesională. Combinația de fibre sintetice duble nu absoarbe produsul, ci permite distribuirea completă a fondului de ten pe piele, aplicarea fiind precisă și completă. Alege pensula în funcție de tipul de fond de ten pe care-l folosești.

Pensula pentru fard de obraz și pudră

Pentru o aplicare perfectă a fardului de obraz și a pudrei, folosește pensula cu formă unghiulară. Aceasta are fibre sintetice de calitate, fine și compacte, permițând distribuirea corectă a fardului sau a pudrei.

Pensula pentru gene și sprâncene

Pentru o conturare cât mai bună a spâncenelor, folosește peria rotundă. Aceasta poate fi folosită atât pentru îngrijirea, cât și pentru machiajul genelor și a sprâncenelor, ajutând la aplicarea optimă a fardului pe sprâncene acolo unde au nevoie de conturare.

Pensula pentru buze

Machiajul buzelor este la fel de important precum cel al ochilor. Dar, pentru a evita depășirea liniei buzelor și întinderea rujului, folosește pensula profesională. Aceasta este ideală pentru aplicarea precisă și controlată a rujului. După conturarea buzelor cu creion, începe întotdeauna prin a aplica rujul începând cu zona centrală de sus a buzelor și continuă cu umplerea restului.

La final, nu uita că pensulele de machiaj adună diverse impurități între utilizari, prin urmare este nevoie să le cureți după fiecare utilizare sau o perioadă mai lungă în care au fost lăsate în spațiu deschis.

Sursă pensule: Profihairshop

Citeşte şi: Să îți lași părul să se usuce singur îi poate afecta sănătatea

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.