Ce m-a invatat hair-stylistul meu

O vizită la salon nu e doar o ocazie pentru a-ți aranja părul, ci și un pretext pentru a afla de la hair stylist lucruri noi despre îngrijirea podoabei capilare. Eu una, nu pierd nici o ocazie de genul acesta și constat, de fiecare dată, că mai am multe de învățat, atât despre propriul păr, cât și despre îngrijirea lui în general.

Și nu mă refer doar la tehnicile sau produsele folosite, ci și sfaturi practice și remedii naturiste, precum o delicioasă mască cu proteine din ou și ulei de cocos, banane sau avocado, ideală pentru „ombré”-ul meu (mă cam confrunt cu uscarea excesivă a vârfurilor, mai ales ca se apropie iarna). Textura amestecului e incredibil de fină, iar efectul său durează câteva zile, după spălări repetate. În Statele Unite există saloane specializate în remedii naturale ca acesta, personalizate în funcție de necesitățile părului, deci ne putem aștepta oricînd să apară și pe la noi (eu una m-aș abona cu siguranță!).

Tot în salon poți afla cum se folosesc corect produsele, pentru a vedea efectul promis: „după ce te-ai spălat cu șampon, scoate apa din păr cu un prosop , apoi aplică o mască doar pe lungimi”, recomandă hair-stylistul Camelia Negrea. „Masează părul ușor, astfel încât firele să fie bine acoperite, pune-ți o casca de baie și un prosop. Lasă masca să acționeze 5 minute, apoi clătește din abundență cu apă calduță. Nu folosi apă fierbinte, pentru a nu pierde din strălucire”. Și ar mai fi ceva de adăugat (tot din salon învățat!): îngrijirea corectă a părului este cheia reușitei unei coafuri, fie ea acasă, fie realizată de un specialist, pentru că părul sănătos e incredibil de docil!

Masca pentru regenerarea părului
Hrănirea părului e crucială pentru ca părul tău să fie puternic și rezistent după coafat.

INGREDIENTE:
½ banană (pentru întărire) sau ½ avocado (pentru hidratare și netezire)
Un ou
Câte o lingură de ulei de cocos + ulei de măsline + miere
¼ ceașcă de apă
Amestecă-le pe toate și aplică masca cu peria pe părul umed, apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș și așteaptă 15 minute.

Masca pentru creșterea și regenerarea părului
Încearcă neapărat și rețeta pentru stimularea creșterii, hidratarea și repararea părului degradat, pe care am aflat-o de la hair-stylistul Camelia Negrea.

INGREDIENTE:
2 linguri de ulei de ricin
2 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri de ulei de argan
o lingură de miere
10 picături de vitamina A uleioasă (se găsește în farmacii)
10 picături de vitamina E
Se amestecă bine până se obține o pastă omogenă și se aplică pe părul uscat. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi părul se clătește și se spală cu șampon și balsam.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise