Ce legătură există între smartphone și tenul cu imperfecțiuni?

Stai lipită de smartphone-ul tău 24/24? Încearcă să te deconectezi – dependența de gadget-uri îți poate afecta serios înfățișarea.

Dacă faci parte din cele 48% femei care ar renunța mai degrabă la sex decât la telefonul mobil, te expui involuntar unor pericole ce-ți amenință frumusețea. Petele, somnul insuficient și de proastă calitate sau unghiile exfoliate sunt doar câteva dintre semnele că petreci prea mult timp față în față cu smartphone – ul. Iată cum poți să eviți asta.

Un studiu recent arată că 92% dintre telefoanele analizate aveau bacterii pe ecran, din care 16% s-au dovedit a fi E.Coli.

Generația „față cu ecranul”
Adaptează-ți spațiul de lucru astfel încât să nu te alegi cu gușă. „Statul în șezut în fața calculatorului, cu ochii pironiți în ecran și cu capul aplecat în jos spre față îți poate scurta mușchii gâtului, crescând însă atracția gravitațională a bărbiei”, spune expertul în frumusețe Jill Zander. Asigură-te că ecranul computerului este la înălțimea ochilor, pentru a putea privi înainte.

Refresh mai rar
Te uiți pe Facebook pe smartphone o dată la câteva zeci de minute, iar expresiile feței ți se schimbă în funcție de ceea c postează prietenii tăi: „Văd tot mai mulți tineri care se confruntă cu riduri adânci”, observă Dermatologul Stefanie Williams. „Uneori mă întreb dacă asta nu are legătură cu dependența de gadget-uri”.
http://localhost/cosmo/wp-content/uploads/2014/03/16/telefonul-mobil-efecte-piele.png
Muncă, somn și de la capăt
Mai verifici o dată mailul și apoi te culci? Lumina reflectată de smartphone pe fața ta spune organismului că nu este necesar să producă melatonină, hormonul ce controlează ciclul somnului, declanșat de întuneric. „Lipsa somnului duca la un surplus de adrenalină și cortizol în organism”, remarcă Anandi, specialist în știința somnului. Acest aspect poate avea efecte toxice asupra sistemului imunitar și pielii”.
Somnul adânc este și momentul în care corpul tău intră în auto-reparație. Testele recente din laboratoarele Estee Lauder au scos la iveală faptul că oamenii privați de somn s-au recuperat mai greu după arsuri solare. De ce n-ai instaura o interdicție în dormitor (niciun gadget, cu excepția alarmei de trezire) sau măcar instalează-ți f.lux (o aplicație care reduce lumina ecranului)

Ecran necurat
Un studiu recent arată că 92% dintre telefoanele analizate aveau bacterii pe ecran, din care 16% s-au dovedit a fi E.Coli. Ne lipim telefonul de față în special pe zona preponderent afectată de acneea adultă, iar dermatologul Sam Bunting ne avertizează că folosirea telefonului poate agrava această condiție (nu doar transferul de bacterii este periculos, ci și faptul că încălzirea telefonului deschide porii și sporește infecțiile). „Folosește șervețele antibacteriene pentru a menține telefonul curat – cele fără alcool nu dăunează ecranului”, spune dermatologul. Tratează zona cu produse anti-acnee pe bază de acid sdalicilic, prevenind astfel inflamarea zonei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.