Ce greșeli faci când mergi la coafor

Stilistul Rossano Ferretti ne explică care sunt cele mai comune greșeli pe care femeile le fac când merg la coafor și cum să le eviți.

Multe femei se plâng că stilistul nu le-a tuns sau vopsit cum voiau, dar uneori vina este a clientului. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când intri în salon:

Nu cere o tunsoare nepotrivită tipului tău de păr

Un model de tunsoare ar putea arăta superb pe un păr bogat și ondulat, dar nu și pe un păr rar, cu firul drept. „Femeile trebuie să se concentreze pe frumusețea lor unică și pe rutina zilnică”, spune Ferretti. Discută suficient cu stilistul înainte de a face o alegere.

Citește și: Cum îți menții coafura perfectă în zilele cu umiditate ridicată 

Ține cont de stilul tău de viață

„Nu trebuie doar să respecți textura și modul în care părul se mișcă în mod natural, dar trebuie să te gândești și la ce faci în fiecare zi.” Tunsorile și coafurile trebuie să fie ușor de aranjat și acasă, iar dacă ești genul care vrea ca dimineața să se perie și să iasă imediat pe ușă vei fi dezamăgită că tunsoarea nu arată ca la salon.

Arată-i stilistului poze

Caută pe internet sau în reviste poze cu tunsoarea și/sau culoarea pe care ți-o dorești și arată-i stilistului la ce te-ai gândit. Apoi, discută cu el despre asta, pentru a fi sigură că ce ți-ar plăcea ți se potrivește.

Nu minți în legătură cu vopsirea părului

Dintr-un motiv pe care doar ele îl cunosc, multe femei refuză să spună adevărul despre cum și cât timp și-au vopsit părul. Există cazuri în care clienta vrea neapărat păr blond platinat, deși și-a vopsit părul brunet 5 ani. Nu minți că aceasta e culoarea ta naturală sau că te-ai vopsit o singură dată!

Citește și: 5 trucuri pentru o coafură impecabilă

Acceptă faptul că un breton nu ți s-ar potrivi

Știm că vrei neapărat să ai breton, dar ține cont de sfatul stilistului! „Există situații în care un breton nu e recomandat. De exemplu, dacă fruntea este prea mică sau dacă părul este creț”, spune Rossano Ferretti.

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar (autor: Bridget March)

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.