Ce greseli facem in aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este un produs simplu de utilizat, care poate face minuni pentru look-ul tău… dacă este aplicat cum trebuie. Din păcate, uneori rezultatul final nu este acela pe care ni-l dorim. Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care femeile le fac în aplicarea sa:

În primul rând, este important să avem faţa pregătită pentru fondul de ten. Foloseşte săptămânal un exfoliant bun, iar înainte de fondul de ten curătă-ţi bine faţa şi aplică o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten. Aşteaptă până când aceasta a intrat complet în piele şi abia apoi foloseşte produsul.

Ce greseli facem cand aplicam rimelul

De asemenea, ai grijă ca nuanţa fondului de ten să se potrivească perfect tenului tău, altfel va avea un aspect de mască. Nu uita că acesta nu are rolul de a-ţi face pielea să pară mai bronzată. Multe femei fac această greşeală, dar look-ul final… nu arată tocmai bine. Dacă vrei să pari mai bronzată, foloseşte un bronzer lichid sau pudră.

COSMO pont: Testează fondul de ten pe linia maxilarului înainte să îl cumperi, nu pe mână.

Ce greseli facem in aplicarea rujului

O altă greşeală foarte des întâlnită este folosirea luminii nepotrivite atunci când te fardezi, iar acest lucru se aplică la tot machiajul, nu doar la fondul de ten. Dacă faci o plimbare pe timp de zi fardează-te la lumină naturală. Multe femei se aranjează în oglinda din baie, unde pare că arată perfect, dar la lumina zilei totul pare diferit.

Cât despre metoda perfectă de întindere a produsului, depinde numai de tine. Unele persoane preferă o pensulă specială, altele un bureţel, dar o parte sunt foarte mulţumite se aplicarea clasică, cu degetele. Încearcă-le pe toate şi află care este cea mai potrivită pentru tine, cu care te simţi cel mai confortabil şi care crează rezultatul pe care ţi-l doreşti.

Nu uita nici de pudră. Aceasta are rolul de a fixa mai bine fondul de ten, deci nu sări peste acest pas. Însă evită să o foloseşti de prea multe ori pe zi. Şterge excesul de sebum prin tamponarea unui şerveţel, pentru a nu-ţi încărca prea mult faţa.

La finalul zilei, este foarte importantă demachierea! 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.