Ce fond de ten ti se potriveste: mat sau lucios?

Fond de ten mat

Folosirea unei formule mate este ideala daca vrei un look mai aproape de natural.

Fondul de ten mat nu reflecta foarte mult lumina, dar iti face pielea sa arate fara cusur, uniformizandu-i nuanta si pastrand totusi putina stralucire, specifica pielii sanatoase.

Cui i se potriveste?

Evita fondul de ten mat daca ai pielea uscata, pentru ca aspectul final va fi acela al unui chip obosit, deshidratat si tern. In schimb, este fondul de ten perfect pentru pielea grasa ori mixta, deoarece estompeaza stralucirea excesiva a tenului.

Cum se foloseste?

Secretul consta in pregatirea pielii. Foloseste o pensula pentru fond de ten ca sa-l aplici uniform pe pielea curata si bine hidratata. Mare atentie la aplicarea pe barbie, nas (in special in colturile nasului) sau in zonele cu pori vizibili.

Fond de ten lucios

Un fond de ten lucios este alegerea perfecta daca-ti doresti mai multa luminozitate. Cele mai multe produse de acest tip contin micro-particule care reflecta lumina, garantand un aspect lucios al fetei.

Cui i se potriveste?

Este formula potrivita pentru aproape orice tip de ten, exceptie facand tenul gras, caruia i-ar intensifica problema. Daca ai tenul gras, un look initial super-radios va capata un aspect uleios in cateva ore.

Cum se foloseste?

Aplica fondul de ten pe fata cu miscari circulare, folosind o pensula pentru fond de ten, sau prin tapotarea cu un buretel pentru machiaj.

Daca stii ca vei fi fotografiata, aplica neaparat pudra pe frunte, nas si barbie, pentru a evita stralucirea zonei T si efectul de „barbie dubla”, in lumina blitului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.