Ce cred bărbații despre machiaj

Te străduiești câteva zeci de munte să-ți faci un machiaj profi… iar el te-ntreabă senin: „Ce naiba ți-ai făcut la față!” Află ce gândește un bărbat despre rujul roșu, genele false, manichiură, etc.

Buze ca focul

Femeile se gândesc la nuanţele de ruj la fel ca la… pantofi. Se satură să-i poarte pe aceiaşi vreme îndelungată! Pe de altă parte, bărbaţii privesc nuanţele tari afişate pe buze şi se gândesc: „chestia aceea o să îmi rămână pe faţă dacă mă sărută?” De aceea, ei nu agreează culorile vii sau texturile cremoase în machiaj, deși, paradoxal, întorc capul după o tipă cu buze groase și roșii. Alege-ţi un ruj într-o nuanţă „cuminte” pe care să-l aplici în mai multe rânduri, în funcţie de nuanţa dorită. Un singur strat îţi va pune în valoare buzele, încă două trei le vor acoperi de tot, după care poţi aplica un gloss.

Gene false

Bărbaţilor nu le prea plac lucrurile false, o spun chiar antropologii (nu știm dacă e valabil și pentru… silicoane). Elementele „fake” distrag atenţia de la lucrurile cu adevărat importante, iar ei vor să te vadă pe tine aşa cum eşti. Femeile, însă, ar face orice pentru a… adăuga, fiindcă asta vine la pachet cu o „rezervare” în centrul atenţiei. E foarte important să nu recurgi la astfel de lucruri foarte des, iar când o faci, să nu „plusezi” peste tot (gene, meşe, sclipici de corp, unghii false). Alternează între stiluri! Când îţi aplici genele false, ai grijă să nu fie prea mari şi să nu le încarci cu multă mascara.

Smokey eyes

Ochii vorbesc întru-totul despre tine. Efectul smokey – creat din creion negru şi fard de pleoape -, creează impresia de ochi mai mari, ceea ce bărbaţilor le place la nebunie. Experimentând culori mai tari, electrizante, vei observa îmbunătăţiri la capitolul dispoziţie, un lucru binevenit atunci cînd ieşi cu prietenii. Pentru a-ţi creea cel mai sexy machiaj cu pleoape fumurii, combină creionul contur negru cu fard gri metalizat. Atunci când foloseşti culori tari, evidenţiază-le folosin un far neutru, bej deschis.

Păr: natural Vs. coafat

Coafura ta naturală trădează relaxare, în timp ce o pieptănătură elaborată te transformă într-o tipă supersenzuală. Dacă ai părul lung, ai la dispoziţie mai multe variante pentru a-ţi purta podoaba capilară. Cere hair-stilistei tale să-ţi taie bretonul nu mai scurt de linia sprâncenelor, astfel îl vei putea prinde dacă vrei să-ţi schimbi din când în când coafura. Prinde-l în coadă sau coc atunci când ieşi cu amicii, iar seara, desprinde-l pentru ca iubitul tău să-şi treacă degetele printre podoaba ta capilara.

Unghii colorate

Unghiile lungi (dar nu extrem de lungi), colorate în nuanţe îndrăzneţe pot atrage atenţia către alte părţi ale corpului. De exemplu, atunci când îşi odihneşti palmele pe picioare, primul lucru pe care un bărbat îl vede sunt unghiile, însă atenţia îi va fi ditrasă numaidecît de către picioarele dezgolite. Vestea şi mai bună este că nu mai există o regulă în ceea ce priveşte culoarea unghiilor şi vestimentaţie, deci poţi alege aceeaşi nuanţă de lac indiferent de stilul adoptat.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.