Câte zile din viață investesc femeile pentru a arăta bine. Cifrele sunt cu adevărat surprinzătoare

Orice femeie știe că o piele fină, un ten luminos și un păr bogat au nevoie de o îngrijire atentă și înseamnă mult timp, energie și bani investite în imaginea noastră. Programările la salon și găsirea unei cosmeticiene sau a une stiliste care să fie cu adevărat pe gustul nostru ne dau o mulțime de bătăi de cap, însă nici nu le putem evita pentru că aspectul fizic, ne place sau nu, este o carte de vizită.

Petrecem aproape două luni din viață la salonul de epilat

Una dintre grijile care ne macină cel mai mult este epilarea periodică. Cu siguranță, nu te-ai gândit cam câte ore din viața ta sunt investite într-o piele fină. Dacă ar fi să calculăm doar timpul petrecut efectiv la salon, epilarea cu ceară pe tot corpul înseamnă în fiecare an 36 de ore. În 10 ani sunt 360 de ore, iar într-o viață întreagă asta se traduce în circa două luni de zile petrecute la salon.

În prezent avem la dispoziție și soluții care ne ușurează mult viața. Una dintre ele este epilarea definitivă cu tehnica Luminii Intens Pulsate. Specialiștii în epilare definitivă de la No+Vello au calculat câte zile din viață economisești prin tehnica IPL și le-au trecut în acest infografic. Tot aici afli și cât de repede poți să scapi complet de părul nedorit de pe întreg corpul prin epilarea definitivă.

Și când vine vorba despre cheltuieli, balanța înclină în favoarea epilării definitive, deoarece pe termen lung investiția în imaginea noastră este mult mai mică. Nu mai este cazul să menționăm și de factorul durere, care în cazul epilării definitive cu IPL este aproape inexistent.

Peste un an din viață se duce pe machiaj

Puține femei acceptă să iasă din casă fără machiaj. Chiar și dacă nu ești dependentă total de machiaj, tot aplici dimineața puțină mascara. Este deja proverbial faptul că femeile întârzie mereu din cauză că pregătirile durează zeci de minute.

Dacă adunăm toate aceste minute, la final vom obține un an și trei luni de zile petrecute în fața oglinzii pentru a obține o linie de tuș perfect, buze rubinii și pomeți conturați. Este rezultatul unui studiu realizat de clinica londoneza Harley Street. Cel mai mult pierdem pentru realizarea machiajului pentru ochi – 17 minute se duc, in medie, pentru această zonă.

Au apărut în ultimii ani numeroase soluții pentru a minimiza timpul de pregătire, una dintre ele fiind machiajul semi-permanent. Dacă te hotărăști să apelezi la o astfel de tehnică, alege un salon cu servicii de cea mai bună calitate.

Vizitele la coafor pentru o tunsoare simplă ne fură o lună din viață

Tunsorile de întreținere, în care stilistul ne ia doar varfurile, ne iau o lună întreagă din viață. Această cifră nu include și schimbările de look sau vopsitul, ci doar tunsorile pe care femeile și le fac periodic. Orice femeie merge o dată la 2-3 luni la salon pentru mici retușuri ca tăierea vârfurilor sau vopsirea rădăcinilor!

Dacă îți dorești un păr sănătos, aceste vizite sunt greu de evitat. Vârfurile se tocesc, se despică și dau un aspect general neîngrijit părului, astfel că fiecare dintre noi avem deja o stilistă preferată, la care mergem cu sfințenie și cu care, aparent, petrecem o mulțime de timp!

Poți să mai amâni vizitele la coafor dacă utilizezi produse de foarte bună calitate sau dacă apelezi la măști făcute în casă. O mască săptămânală cu ulei de măsline te va ajuta să împiedici tocirea vârfurilor. Bineînțeles, și aceste măști implică timp, însă măcar scapi de drumul până la salon și de așteptare.

Româncele cheltuie peste un miliard anual pentru produse de epilare, machiaj și îngrijire a părului

Pe parcursul unui an de zile, româncele cheltuie în total peste un miliard de lei pe produse destinate înfrumusețării. Machiajul și îngrijirea părului ne costă cel mai mult, deoarece le folosim zilnic, astfel că trebuie înlocuite destul de des într-un an. În plus, produsele de machiaj includ si mascara, si tus, ruj, fard, fond de ten si toate celelalte cosmetice care ne ajuta să arătăm ca scoase din cutie în fiecare zi.

Deși de multe ori suntem tentate să credem că este mult mai greu să fii femeie, deoarece avem o mulțime de ”îndatoriri” legate de îngrijirea personală, și bărbații sunt în ultimii ani tot mai atenți la aceste aspecte.

În saloanele de înfrumusețare vedem tot mai des și reprezentanți ai sexului tare, care au grijă de manichiura lor, de sprâncene și care apelează chiar și la epilare. Intr-un an, bărbații români cheltuie circa 350 de milioane de lei pe produsele de îngrijire destinate lor. Așadar, doamnelor, vremurile și moda ne răzbuna și le arată și bărbaților cât de dureroasă este epilarea cu ceară fierbinte și cât de mult investim pentru a arăta atât de bine mereu!

Tu câte vizite faci lunar la salon? Care tehnică de înfrumusețare îți dă cele mai mari bătăi de cap? Scrie-ne în secțiunea de comenatrii de mai jos!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.