Cat de multe lucruri stii despre make-up?

Cel mai probabil, și tu te fardezi zi de zi de câțiva ani deja, dar oare cât de multe lucruri știi, de fapt, despre make-up?

Machiajul este o rutină pentru multe dintre noi, la fel ca spălatul pe dinți dimineața. Are, totuși, și câteva „secrete”. Hai să vedem, tu cunoști aceste lucruri despre make-up?Atunci când pompezi aplicatorul în tubul de rimel, pentru ca mai mult produs să se lipească pe acesta, nu faci decât să lași mai mult aer să intre în tub. În felul acesta, produsul se va usca mai repede și, bineînțeles, va trebui să îl arunci la gunoi înainte să expire.

Trucuri de frumusețe

În Evul Mediu, femeile obișnuiau să folosească grăsime de crocodil pentru a scăpa de riduri. Ce bine că acum avem la dispoziție atât de multe creme, nu-i așa?

Pentru ca rujul să reziste mai mult timp pe buze, aplică un strat subțire de pudră translucidă peste buze. Acest truc poate fi folosit și dacă vrei să transformi un ruj lucios în unul mat, dar trebuie să aplici ceva mai multă pudră.

Unul dintre ingredientele care se găsește deseori în parfumurile de calitate este… voma de balenă, pentru că face mirosul să persiste mai mult. Un kilogram de vomă de balenă costă în jur de 20,000 dolari.

Produsul minune al lunii: uleiul de cocos

Unul dintre ingredientele care se găsește în cremele de față (în special cele pentru tratarea acneei și arsurilor) este secreția de melc. Aceasta are abilitatea de a repara pielea și de a stimula regenerarea celulară.

Dacă vrei ca blush-ul tău să pară mai natural, aplică-l înainte de fondul de ten! Totuși, acest truc funcționează doar dacă folosești un blush cremă, nu e recomandat să amesteci texturile.

Unele rujuri roșii și vopsele de păr își iau culoarea din gândaci zdrobiți. Nu, nu e o glumă. Dacă observi vreodată pe o etichetă carmin sau E120, află că acesta este un pigment roșu natural obținut din zdrobirea unor insecte. Carminul apare și pe lista de ingrediente a multor mâncăruri.

Greșelile care distrug produsele de machiaj

În Roma Antică, femeile își preparau rimelul din ouă de furnici și muște zdrobite.

Prin anii ’60, rujul era atât de mult asociat cu feminitatea încât femeile care nu îl foloseau erau suspectate de lesbianism sau, mai grav, de boli psihice!

Dintr-un motiv sau altul, vânzările rujurilor sunt mai crescute în zilele cu vreme proastă.

Tu cunoșteai aceste trucuri și curiozități despre machiaj?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise