Capcanele îngrijirii acasă

Din lipsă de timp sau din comoditate, multe dintre noi ne îngrijim acasă în loc să mergem la salon. Nu e greșit, dar trebuie să fim atente la aceste capcane!

Capcanele îngrijirii acasă

Alegerea produselor nepotrivite

Multe persoane obișnuiesc să aleagă produsele în funcție de cât de drăguț arată pachetul sau ce promite acesta. Totuși, ar trebui să arunci un ochi și pe lista de ingrediente, uneori chiar să ceri sfatul unui specialist – mai ales dacă ai pielea sensibilă sau ești alergică la anumite ingrediente.Agravarea problemelor existente

Dacă ai un ten acneic, în niciun caz nu trebuie să-ți faci gomaj de una singură, deoarece poți irita prea tare pielea. Cel mai sigur este să apelezi la un cabinet de cosmetică sau să înveți cum se face corect.

Citește și: Cele mai eficiente ingrediente anti-acnee 

Tratarea necorespunzatoare a zonelor-problemă

Când îți faci gomaj, evită zonele cu vergeturi! Aceste porțiuni de piele necesită folosirea cremelor din abundență. De asemenea, folosește întotdeuna doar produsele concepute pentru nevoile tale.

Focus pe față

În general, tindem să ne îngrijim foarte mult fața, aproape ignorând restul corpului. Este important să te preocupe gâtul și decolteul, unde pielea e foarte subțire și nu îți neglija nici sânii, brațele, călcâiele și coatele, mai ales în sezonul rece.

Nu ești atentă la ceas

Ți-ai pus masca, apoi iei o gustare, te uiți la un serial sau faci ordine prin casă… Nu e ok! Trebuie să fii întotdeuna atentă la ceas pentru a nu depăși timpul recomandat. Dacă stai prea mult cu masca pe față, e posibil să nu te mai bucuri de efectul promis, dimpotrivă, mai rău faci.

Citește și: 5 greșeli pe care le faci în aplicarea măștii de față 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.